Cum amenajezi casa în stil scandinav

Un design bine ales pentru casă ne poate îmbunătăți starea de spirit și activitățile de zi cu zi.

Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

 Decorul scandinav se încadrează perfect în aceste caracteristici, datorită stilului specific de amenajare, care are în centrul său natura, nuanțele odihnitoare și neutre, precum și materialele naturale și durabile, care îndeamnă la relaxare și, deopotrivă, eficiență. Iată care sunt caracteristicile stilului scandinav de amenajare a locuinței, cu ajutorul cărora vei putea realiza un decor interesant.

Caracteristicile stilului scandinav

Pentru a amenaja casa în stil scandinav, fie că ai o locuință generoasă sau un apartament obișnuit, este nevoie să optezi pentru o paletă de culori cât mai aproape de natură, care imită natura și care invită la relaxare. Alege o pardoseală în nuanțe naturale, ca în aceasta galerie foto, mobilier din lemn masiv sau bambus, textile moi și confortabile și materiale naturale, cum sunt piatra și lemnul. Poți crea accente de culoare cu ajutorul elementelor decorative cât mai simple, realizate manual sau din materiale care duc cu gândul la natură.

Interioarele în stil scandinav sunt caracterizate de ordinea spațiilor, de lumina naturală redată de geamuri mari și pereți într-o paletă de culori neutre. Lumina este un element esențial în decorul scandinav. Dacă locuiești la casă, ai posibilitatea de a opta pentru ferestre cât mai largi, care oferă multă lumină. Dacă stai la bloc, poți obține acest efect cu ajutorul perdelelor și draperiilor în nuanțe cât mai deschise.

Alege culori inspirate din natura nordică, gri, bleu, alb sau tonuri foarte pale de roz și combină-le pe cât posibil cu câteva accente de culoare. Pentru a crea contraste interesante, folosește nuanțe de roșu, portocaliu, verde sau albastru. Nu exagera cu acestea, încearcă sa creezi puncte de atracție în fiecare cameră cu ajutorul unor elemente de decor în culori mai puternice, asortate cu nuanțele mate ale restului amenajării.

În stilul scandinav sunt importante de asemenea materialele textile, care aduc un plus de căldură în orice locuință. Optează pentru draperii, cuverturi, perne și alte obiecte textile din iută, bumbac sau lână.

Sfaturi practice pentru amenajarea în stil scandinav

Pentru realizarea unui interior în stil scandinav trebuie să ții cont de câteva reguli simple, dar de efect. De exemplu, este nevoie ca spațiul să fie prevăzut cu suficiente spații de depozitare pentru a putea menține ordinea și organizarea tipic scandinave.

Piesele de mobilier multifuncționale sunt potrivite pentru designul unei casei scandinave. Acestea nu trebuie să fie grele și voluminoase, ci mai degrabă cu un design compact și simplu. Folosește cât mai mult lemn, care are rolul de a face atmosfera casei mai caldă și mai confortabilă. Poți adăuga și câteva accente și finisajele metalice, care pun și mai bine în valoare stilul scandinav.

Materialele textile sunt esențiale pentru a reda atmosfera scandinavă. Alege covoare din materiale naturale, care adaugă un plus de căldură și scot în evidență frumusețea pardoselii. Alege materiale organice și naturale, lână, bumbac și blană, cu motive tradiționale sau geometrice. Acestea sunt potrivite mai ales dacă mobilierul este modern. Poți de asemenea opta pentru decoruri florale, care dau un aspect elegant.

O altă caracteristică a designului nordic este lumina, nu doar cea naturală, ci și cea artificială. Poți alege corpuri de iluminat suspendate, cu linii simple și elegante. Completează cu lampadare, veioze și ghirlande luminoase care oferă o lumina caldă, plăcută, și care dau interiorului un aspect cât mai liniștitor, ce invită la odihnă și relaxare.

Designul scandinav are la bază elemente și culori inspirate din natură. Stilul scandinav este minimalist și oferă senzația de căldură și de relaxare. Pentru a obține un interior în acest stil, este indicat să alegi materiale naturale, piese de mobilier multifuncționale și elemente de decor care te duc cu gândul la natura nordică.

Survivor Romania webp
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
pexels Horoscop 3 noiembrie
mesaje amoroase jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
chocoflan jpeg