Cum depozitezi costumele de baie și să îndepărtezi fiecare pată ca sa arate mereu ca noi

Ultima actualizare:

La sfârșitul sezonului, depozitați-vă costumele în recipiente din țesătură, cutii mici de carton sau împachetați-le în hârtie absorbantă pentru a le proteja de praf și umiditate. Mai bine un recipient pentru fiecare costum.

image

Evita pungile de plastic pentru ca impiedica circulatia aerului, tind sa ingalbeneasca culorile si incurajeaza aparitia unui miros urat.

Nu uitați să le depozitați în așa fel încât să nu se formeze cute pe țesătură și aranjați-le în așa fel încât elasticele să nu fie încordate. Daca costumul de baie este un bikini cu sutien cupa, recomandam umplerea structurii cu vata pentru a-si pastra forma, conform mixbo.

Să trecem la ceea ce NU ar trebui să faci NICIODATĂ după ce ai folosit un costum:

Lăsați-l umed în pungi de plastic sau lângă sursele de căldură.  

Se lasa la scurs.

Folosiți detergenți pentru lână.

Lăsați-l să se usuce în lumina directă a soarelui timp de câteva ore. Lumina soarelui tinde să întunece cele mai strălucitoare culori și să îngălbenească țesăturile albe.

Spălați-l în mașina de spălat: dacă chiar nu vă puteți lipsi de el, vă recomandăm să îl folosiți aproximativ la fiecare 6 spălări.  

Călcați-l: dacă există unele cute care chiar nu vă plac, sfatul nostru este să îl spălați din nou sau să încercați să îl reparați manual. Fierul de călcat nu este întotdeauna recomandat.  

Costume de baie pătate

Costumele, ca orice articol vestimentar, riscă să se păteze. Iată principalii inamici:

Lumina soarelui: Expunerea prelungită la lumina directă a soarelui îngălbenește orice tip de îmbrăcăminte albă, în timp ce culorile mai strălucitoare își pierd strălucirea.  

Spălarea greșită: să nu vă spălați cu atenție costumul de baie poate fi la fel de dăunătoare pentru țesătură ca și dacă o lăsați încă udă într-o pungă.

Creme solare și ulei: se poate întâmpla ca acestea să ajungă pe costumul de baie, mai ales dacă sunt pe bază de spray. Prin urmare, vă sfătuim să fiți atenți atunci când aplicați crema. Puteți să-l pulverizați mai întâi pe mâini și apoi să îl întindeți pe restul corpului.  

Sare: este normal ca costumația să fie stropită cu sare. Cu toate acestea, dacă speli costumul de fiecare dată după utilizare, aceste pete pot fi evitate.   

Clor: Dacă costumul de baie nu este clătit de clor, se formează pete albe sau gălbui.

Nu-ți face griji, pentru fiecare pată există o soluție. Întotdeauna este mai bine să preveniți apariția lor cu o spălare atentă, dar, în cazul în care unul dintre costumele dvs. este pătat, iată câteva sfaturi despre cum să tratați aparatele în funcție de tipul lor.

Costum alb îngălbenit

Dacă petele sunt galbene și ai un costum de baie alb frumos, încearcă una dintre aceste metode:

Pulverizați puțin degresant pe un burete și apoi tamponați petele de pe costumul de baie. Apoi, spălați-l manual, așa cum am explicat mai înainte. Dacă petele rămân, repetați tamponarea cu degresantul și apoi lăsați costumul de baie la înmuiat în apă cu săpun peste noapte.  

Spumă costumul și tamponează petele cu peroxid de hidrogen de 40 de volume, un cu adevărat eficient pentru îndepărtarea petelor.  

Pregătiți un lighean cu apă clocotită și adăugați 1 lingură de peroxid de hidrogen de 40 de volume , sucul de la 1 lămâie și 1 lingură de sare grunjoasă - folosiți aceste proporții pentru fiecare litru de apă. După ce ai lăsat costumul la macerat aproximativ 1 oră, clătește-l cu săpun și bicarbonat de sodiu, terminând cu o clătire ulterioară cu oțet alb sau de mere.  

Cum să eliminați crema de protecție solară din costumul de baie

Ți s-a murdărit costumul de baie cu protecție solară?  

Folosiți săpun delicat , apoi pulverizați peste pete si frecati putin cu burtele. Lăsați costumul de baie la înmuiat în apă caldă câteva ore și apoi clătiți-l. Dacă petele sunt cu adevărat încăpățânate, repetați întregul proces și lăsați costumul de baie la inmuiat peste noapte.  

Cum să îndepărtați nisipul

Nisipul tinde să se blocheze mai ales în costumele cu texturi mai elaborate.  

Înainte de a-l spăla, încercați să îndepărtați cât mai mult nisip prin lărgirea costumului de baie , fără a încorda, evident, benzile elastice prea mult. Apoi, procedați cu spălarea cu apă și săpun pe care v-am explicat, clătiți costumul în apă curentă și lăsați-l să se usuce.  

A mai rămas nisip? Puteți folosi un mic aspirator sau un jet de aer comprimat pentru a scăpa definitiv de nisip, până la ultimul bob.

Unde să-ți pui costumul de baie ud

Containerele ideale în care să pui costumele de baie umede sunt pungile din pânză. Amintește-ți mereu să aduci unul cu tine la plajă sau la piscină, pentru ca, odată ce ți-ai schimbat costumul, să îl poți pune cu ușurință pe cel ud în geantă.  

Alternativ, îl puteți înfășura într-un prosop de plajă sau halat de baie.  

Nu puneți niciodată costumul de baie ud într-o pungă de plastic. De fapt, nailonul tinde să îngălbenească culorile și încurajează mirosurile neplăcute.    

Un costum poate fi cu adevărat pentru totdeauna. Ai grijă de el și poți să-l arăți câte veri vrei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net