Cum se prepară, de fapt, adevărata ciorbă de perișoare. Aceasta e rețeta tradițională
Gospodinele noastre se întrec în ciorbe care mai de care mai gustoase, însă nu toate știu cum se prepară, de fapt, adevărata ciorbă tradițională de perișoare. Ingredientele adăugate în plus față de cele cunoscute deja în rețeta clasică oferă un gust mult mai bogat.
Românii iubesc ciorbele de toate felurile, pregătită pe gustul lor. De burtă, de văcuță, rădăuțeană, de perișoare etc, important este să fie făcute ca la carte și gustul lor să fie inegalabil. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara adevărata ciorbă de perișoare și pașii necesari de urmat în prepararea acesteia îi regăsiți în continuarea articolului.
Ingrediente necesare pentru ciorba de perișoare
- câteva oase de vită;
- 3 roșii;
- 2 cepe;
- 2 ardei grași;
- 1 dovlecel;
- 1 țelină;
- 1 morcov;
- 1 legatură pătrunjel;
- 1 legătură leuștean;
- 1/2 l borș;
- sare;
- piper.
Ingrediente pentru carnea de perișoare
- 500 g carne tocată;
- 1 ceapă mică;
- 1 ou;
- pătrunjel tocat;
- boia;
- sare;
- piper;
- 1 lingură griș.
Mod de preparare
În aproximativ 5 litri de apă se pun la fiert oasele de vită și se lasă la fiert. Se spumează ori de câte ori este nevoie. După ce a fost eliminată spuma, adăugăm țelina, ceapa și morcovul tăiate mărunt și le lăsăm la fiert.
Între timp se pregătesc perișoarele; în carnea lor se adaugă ouă, pătrunjel, ceapă dată prin răzătoare și scursă foarte bine de zeamă, grișul. Amestecăm foarte bine până obținem o compoziție omogenă. Cu mâinile umede, ne apucăm să formăm perișoarele.
După ce au fiert legumele ne apucăm să punem roșiile tăiate în cuburi mici, ardeiul, sarea și borșul cald. Lăsăm la fiert, scoatem apoi oasele de vită și adăugăm dovlecelul tocat. Mai lăsăm la fiert încă 5 minute.
Adăugăm apoi perișoarele și le lăsăm să fiarbă la foc mic până când se ridică la suprafață. Când sunt gata se adaugă pătrunjelul. Poftă bună!