Cum folosesc sloturile psihologia pentru a te face să te joci

Ultima actualizare:

Întreabă orice jucător de cazino de ce este atras de sloturi și probabil nu va știi ce să îți răspundă. Sloturile sunt acele jocuri din cazino care te țin cel mai lipit de ecranul de joc, dar foarte puțini dintre noi știu să explice acest fenomen. Jocul de poker se explică foarte simplu. Ești mereu într-o continuă luptă cu alți jucători, jocul este bazat pe îndemânare, iar orice mână câștigată îți oferă niște satisfacție. Dar poți să punctezi la fel de multe lucruri care te atrag la sloturi? Iată cum te fac acestea să fii mereu foarte distrat și atras de ele doar prin câteva trucuri simple.

Cum folosesc sloturile psihologia pentru a te face să te joci
Cum folosesc sloturile psihologia pentru a te face să te joci

Experiența imersivă

Câți dintre voi știu adevărul despre cum au fost programate sloturile să funcționeze sau mai important decât atât, să îți atragă atenția? Majoritatea dintre noi habar nu avem despre ce este vorba atunci când avem în față un produs care pare distractiv. În realitate, vestitele jocuri cu fructe au chiar și tematici care te atrag să stai cât mai mult în fața ecranului. Ecranele foarte mari și colorate, sunetele atractive și faptul că îți dorești mereu să vezi linii câștigătoare, toate acestea te vor provoca să ignori tot ceea ce se întâmplă în jurul tău și să nu mai fii atent la absolut niciun detaliu important din aproapele tău.

În urma unui studiu realizat de tot felul de echipe de cercetători, s-a concluzionat faptul că sloturile au capacitatea de a te deconecta imediat de la toate capacitățile tale senzoriale. Această capacitate de a te transforma într-un om complet neatent și deconectat de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău este cu atât mai periculoasă pentru jucătorii care sunt foarte predispuși spre a dezvolta adicții pentru jocurile de noroc. Cu cât ești mai dependent, cu atât aceste jocuri de slot îți vor agrava situația și afecțiunea.

Cu cât ești mai dependent, cu atât aceste jocuri de slot îți vor agrava situația și afecțiunea
Cu cât ești mai dependent, cu atât aceste jocuri de slot îți vor agrava situația și afecțiunea

Pierderi deghizate drept câștiguri

Ceva ce se aplica foarte mult la toate sloturile dezvoltate cu mai mulți ani în urmă este această strategie de pierderi care sunt deghizate destul de eficient în câștiguri. Adică tu vei paria pe rotirea ta, iar în schimb vei primi un câștig dar care este mult mai mic decât pariul pe care l-ai plasat. Această strategie se aplică chiar și la sloturile care au peste 1000 de linii de plată. Degeaba oferă o asemenea ofertă și un număr atât de mare de linii de plată dacă ele plătesc extrem de puțin. Dacă de exemplu, fiecare rotire costă 20 RON pentru că așa ai setat tu, dar câștigul pe majoritatea dintre linii este de 8 RON, tu practic ai pierdut totuși 12 RON.

Dar ecranul de joc va fi mereu plin de animații, sunete și îți va marca pe tabla de joc linia câștigătoare. Deși în realitate, jucătorul a pierdut 12 RON pe acea rotire, jocul te păcălește spunându-ți că ai câștigat. Iar aceasta este una dintre cele mai periculoase caracteristici ale unui joc de slot. Nu doar că te păcălește că ai câștigat la o rundă pierzătoare, dar acest spectacol distractiv oferit în mod constant te va face să fii tot mai dependent de aceste jocuri de slot.

Ecranul de joc va fi mereu plin de animații și sunete
Ecranul de joc va fi mereu plin de animații și sunete

Sloturile sunt dezvoltate pentru a te încuraja să joci

Fiecare detaliu al jocurilor de slot a fost gândit cu foarte mare tact și strategie. Pentru a putea convinge jucătorul să petreacă cât mai mult timp în fața ecranului de slot, dezvoltatorii de jocuri au fost nevoiți să facă totul foarte simplu și ușor de înțeles chiar și de către un jucător începător. De aceea, elementele care provoacă dependență nu sunt doar cele ce țin de ecranul de joc sau sunete ori efecte grafice. Adevăratele trucuri stau chiar în fața ta atunci când ești activ la un joc de slot. Modul în care este construit jocul de slot și chiar și modul în care interacționezi cu ele.

De exemplu, ai observat că la jocurile de slot fizice, este foarte simplu să bagi bani în aparat? Acceptorul de bancnote este foarte aproape de tine și poate oricând să te convingă să mai introduci 50 RON în aparat deoarece efortul este aproape 0. Apoi, butoanele și comenzile unui slot fizic, dar și ale unui slot online sunt atât de intuitive și ușor de folosit încât nu ai cum să nu mai stai la sesiunea de rotiri câteva minute în plus.

Mereu, în fața unui aparat de slot se află scaune foarte ergonomice, luxoase, din piele. Jucătorul primește acces la tot felul de condiții de lux atunci când pariază la sloturi. Unele sloturi chiar sunt în camere private. Există agenții de pariuri care nu au sloturile la vedere pentru ca jucătorii să nu se simtă stânjeniți.

Concluzie

Astfel, ajungem să înțelegem de ce sloturile sunt atât de dăunătoare pentru jucători și de ce se folosesc de atât de multe trucuri psihologice pentru a crea dependență și pentru a convinge jucătorii să continue să parieze.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net