6 tipuri de jocuri video pe care trebuie să le încerci cel puțin o dată în viață

Ni se întâmplă tuturor. Ori de câte ori avem timp liber ne refugiem în rețelele de socializare, însă uneori parcă acestea nu mai sunt de ajuns. Atunci intră în scenă jocurile, care sunt diverse și se găsesc pentru toate gusturile.

image

Ți-ar dorit vreodată să ai parte de acțiune, adrenalină și să simți că timpul parcă trece mai repede? Atunci a venit momentul să descarci câteva jocuri în telefon sau pe laptop și să te scufunzi în lumea magică creată de acestea. Iată șase categorii de jocuri pe care trebuie să le încerci cel puțin o dată în viață.

1. Jocuri de acțiune

Jocurile de acțiune sunt jocuri în care jucătorul deține controlul asupra personajului principal, aflându-se în centrul acțiunii. Acesta trece prin numeroase provocări fizice, bătălii și aventuri. Trebuie să găsească soluții la diverse probleme și să fie în permanență atenți la posibilele pericole care pot apărea la orice pas.

Jocurile de acțiune sunt unele dintre cele mai populare jocuri video. Asta deoarece sunt ușor de accesat de oricine, dar și relativ ușor de jucat.

2. Jocuri de tip shooter

Jocurile de tip shooter sunt cele care le permit jucătorilor să folosească arme pentru a se implica în acțiune, scopul fiind, de obicei, să elimine inamicii sau jucătorii adversari. În cazul anumitor shooterelor, jucătorii pot vedea personajul principal, asupra căruia au controlul. În cazul shooterelor, gammerii vor observa bară (situată in partea de jos sau, mai rar, de sus) a ecranului, unde este aratată starea de sănătate a personajului. În funcție de evoluția jocului, sănătatea scade și este necesar să se găsească soluții pentru refacerea acesteia, pentru ca personajul să nu moară. Un personaj are mai multe vieți însă când rezerva de vieți se termină, se termină și jocul.

3. Jocuri de supraviețuire

Jocurile de supraviețuire au devenit din ce în ce mai populare în ultimii câțiva ani. Acestea pot fi jocuri de supraviețuire normale sau jocuri de supraviețuire horror. În general, jocurile de supraviețuire se desfășoară în medii de joc din lumi deschise și oferă jucătorilor acces la resurse pentru a confecționa unelte, arme și adăposturi care să-I ajute să supraviețuiască cât mai mult timp.

4. Jocuri de aventură

Jocurile de aventură sunt clasificate în funcție de stilul de joc, nu de poveste sau de conținut. În jocurile de aventură jucătorii interacționează cu mediul înconjurător, dar și cu alte personaje. Aceștia rezolvă puzzle-uri, și folosesc indicii pentru a rezolva diferite situații și a evolua în joc.

5. Jocuri de simulare

Jocurile de simulare sunt special concepute pentru a simula realitatea reală. Există simulatoare de avioane, de curse de mașini de navigație, iar lista poate continua. Desigur, acestea nu se opresc aici. Tot jocuri de simulare sunt considerate și jocurile în care îți creezi un personaj virtual, care trebuie să ducă o viață reala (trebuie sa muncească, să se căsătorească, să-și facă o familie, etc.).

6. Jocuri de strategie

Jocurile de strategie se bazează pe jocurile tradiționale de tip board game (jocuri de masă), doar că se desfășoară în mediul online. Aceste jocuri le cer jucătorilor să folosească strategii și tactici atent dezvoltate pentru a depăși provocările.

Acestea sunt doar șase dintre cele mai populare tipuri de jocuri care atrag zilnic sute de noi gameri care își deschid conturi de joc. Nu este de mirare că pe piață au apărut și conturi de jocuri de vânzare.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net