Motivul pentru care nu reu╚Öe╚Öti s─â achizi╚Ťionezi un PS5. De ce e Xbox disponibil ├«n fiecare magazin

La un an și jumătate de la lansare, atât Xbox Series X , cât și PlayStation 5 sunt încă frustrant de greu de găsit. 

playstation 5 jpg

Av├ónd ├«n vedere impactul pe care l-au avut problemele lan╚Ťurilor globale de aprovizionare ╚Öi lipsa de cipuri asupra produc╚Ťiei de console, aceasta nu este o surpriz─â, deoarece ambele console sunt la mare c─âutare.

Cum a reușit Xbox să fie disponibil în toate magazinele

╚śi totu╚Öi, cumva, Xbox Series S a reu╚Öit s─â evite acelea╚Öi necazuri ale omologilor s─âi mai scumpi, av├ónd ├«n vedere c─â aproape ├«ntotdeauna pare s─â fie ├«n stoc la marii retaileri online.

Xbox Series S a ie╚Öit chiar la v├ónzare de mai multe ori, pre╚Ťul s─âu sc─âz├ónd p├ón─â la 249,99 dolari, care este cu 50 dolari mai ieftin fa╚Ť─â de pre╚Ťul de v├ónzare obi╚Önuit. ╚śi acum, conform┬áGamesIndustry┬á, disponibilitatea sa pe scar─â larg─â a ajutat chiar ╚Öi ultima genera╚Ťie de console Xbox s─â dep─â╚Öeasc─â PS5 ├«n Europa pentru prima dat─â.

Cite╚Öte ╚Öi┬áNu cheltui sute de lei pe jocuri: iat─â care sunt cele mai bune titluri gratuite pentru PC ┼či console

├Än cele din urm─â, motivul pentru care Xbox Series S este mult mai u╚Öor de ob╚Ťinut dec├ót Xbox Series X sau PS5 se rezum─â la diferen╚Ťele dintre procesele lor de fabrica╚Ťie.

Fiecare are o unitate de procesare accelerat─â (APU) fabricat─â de c─âtre compania AMD, av├ónd o structur─â semi-personalizat─â, care const─â dintr-un CPU octa-core bazat pe Zen 2 ╚Öi un GPU RDNA 2, care furnizeaz─â┬áconsolelor┬áputerea necesar─â pentru a ├«mpinge rezolu╚Ťia 4K la 120 de cadre pe secund─â.

Aceste chipset-uri puternice fac at├ót┬áPS5, c├ót ╚Öi Xbox Series X la fel de dificil de fabricat. ├Äntre timp, procesul de produc╚Ťie din spatele seriei S este mult mai pu╚Ťin dificil din cauza resurselor, arhitectul Xbox, Andrew Goossen, a confirmat pentru redac╚Ťia┬áEurogamer┬ác─â chipset-ul s─âu a fost ╚Öi mai simplu ╚Öi mai eficient din punct de vedere al costurilor de produc╚Ťie dec├ót cel al Xbox One din genera╚Ťia anterioar─â.┬á

Vezi ╚Öi┬áPS5 deja a v├óndut 7.8 milioane de unit─â╚Ťi, dep─â╚Öind recordul lui PS4 la lansare

De ce e Xbox mai ușor de fabricat

Microsoft este, de asemenea, destul de secretos cu privire la diferen╚Ťa ├«n modul ├«n care sunt fabricate Xbox Series X ╚Öi S. Dar chiar ╚Öi arunc├ónd o privire la specifica╚Ťiile lor tehnice, putem vedea c─â APU-ul Xbox Series S are jum─âtate din dimensiunea celui din Seria X ╚Öi con╚Ťine jum─âtate din at├ót de mul╚Ťi tranzistori (8 milioane fa╚Ť─â de 15,3 milioane). Acest lucru s-ar putea traduce prin faptul c─â APU-ul prezentat ├«n modelul S ar putea fi de dou─â ori mai u╚Öor de produs.

C├ónd lua╚Ťi ├«n considerare faptul c─â seria S nu are o unitate de disc, folose╚Öte mai pu╚Ťin─â memorie RAM, are un SSD mai mic ╚Öi vine ├«ntr-un ╚Öasiu mai mic din plastic, devine clar de ce consola Microsoft entry-level este mai u╚Öor de fabricat ╚Öi la o vitez─â mult mai mare, dar ╚Öi ├«n cantit─â╚Ťi mai mari dec├ót fratele s─âu mai premium.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

297951208 827483831584833 7374864136629985305 n jpg
298248582 369171575385020 439730657930127129 n jpg
cub elena basescu png
majda si mihai png
baza tommy lee copy jpeg
cluj florin salam
eva zaharescu webp
samantha smith abuz sexual jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
aine davis jfif
Valeric─â Chitic FOTO vrancea14
foto baza turista paris shutter jpg
ghee butter in glass jar with wooden spoon jpg
spania profimedia jpg