Motivul pentru care nu reușești să achiziționezi un PS5. De ce e Xbox disponibil în fiecare magazin

La un an și jumătate de la lansare, atât Xbox Series X , cât și PlayStation 5 sunt încă frustrant de greu de găsit. 

playstation 5 jpg

Având în vedere impactul pe care l-au avut problemele lanțurilor globale de aprovizionare și lipsa de cipuri asupra producției de console, aceasta nu este o surpriză, deoarece ambele console sunt la mare căutare.

Cum a reușit Xbox să fie disponibil în toate magazinele

Și totuși, cumva, Xbox Series S a reușit să evite aceleași necazuri ale omologilor săi mai scumpi, având în vedere că aproape întotdeauna pare să fie în stoc la marii retaileri online.

Xbox Series S a ieșit chiar la vânzare de mai multe ori, prețul său scăzând până la 249,99 dolari, care este cu 50 dolari mai ieftin față de prețul de vânzare obișnuit. Și acum, conform GamesIndustry , disponibilitatea sa pe scară largă a ajutat chiar și ultima generație de console Xbox să depășească PS5 în Europa pentru prima dată.

Citește și Nu cheltui sute de lei pe jocuri: iată care sunt cele mai bune titluri gratuite pentru PC şi console

În cele din urmă, motivul pentru care Xbox Series S este mult mai ușor de obținut decât Xbox Series X sau PS5 se rezumă la diferențele dintre procesele lor de fabricație.

Fiecare are o unitate de procesare accelerată (APU) fabricată de către compania AMD, având o structură semi-personalizată, care constă dintr-un CPU octa-core bazat pe Zen 2 și un GPU RDNA 2, care furnizează consolelor puterea necesară pentru a împinge rezoluția 4K la 120 de cadre pe secundă.

Aceste chipset-uri puternice fac atât PS5, cât și Xbox Series X la fel de dificil de fabricat. Între timp, procesul de producție din spatele seriei S este mult mai puțin dificil din cauza resurselor, arhitectul Xbox, Andrew Goossen, a confirmat pentru redacția Eurogamer că chipset-ul său a fost și mai simplu și mai eficient din punct de vedere al costurilor de producție decât cel al Xbox One din generația anterioară. 

Vezi și PS5 deja a vândut 7.8 milioane de unități, depășind recordul lui PS4 la lansare

De ce e Xbox mai ușor de fabricat

Microsoft este, de asemenea, destul de secretos cu privire la diferența în modul în care sunt fabricate Xbox Series X și S. Dar chiar și aruncând o privire la specificațiile lor tehnice, putem vedea că APU-ul Xbox Series S are jumătate din dimensiunea celui din Seria X și conține jumătate din atât de mulți tranzistori (8 milioane față de 15,3 milioane). Acest lucru s-ar putea traduce prin faptul că APU-ul prezentat în modelul S ar putea fi de două ori mai ușor de produs.

Când luați în considerare faptul că seria S nu are o unitate de disc, folosește mai puțină memorie RAM, are un SSD mai mic și vine într-un șasiu mai mic din plastic, devine clar de ce consola Microsoft entry-level este mai ușor de fabricat și la o viteză mult mai mare, dar și în cantități mai mari decât fratele său mai premium.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net