Cum poți să slăbești atunci când nimic altceva nu dă rezultate?

Ultima actualizare:

Respectarea unui stil de viață sănătos este esențială pentru pierderea kilogramelor în plus și menținerea unei greutăți normale, dar uneori sportul și dieta nu sunt suficiente pentru a obține rezultatele dorite. Atunci când aceste metode nu duc la o scădere ponderală semnificativă, în caz de obezitate extremă sau dacă sănătatea este pusă în pericol, atunci chirurgia bariatrică poate fi soluția optimă. 

image

Dacă suferi de o formă gravă de obezitate și nu reușești să slăbești, medicul îți poate recomanda o procedură chirurgicală specială, care modifică sistemul digestiv și care, pe termen lung, îți va îmbunătăți calitatea vieții ajutându-te să slăbești și prin reducerea riscurilor asociate obezității. Există mai multe proceduri de chirurgie bariatrică ce pot fi realizate minim invaziv sau clasic, însă medicul va stabili, împreună cu pacientul, care este cea mai potrivită pentru fiecare pacient în parte. Indiferent de procedura pentru care se optează, scopul este de a reduce cantitatea de alimente ingerate și, în unele cazuri, scăderea absorbției acestora. Prin urmare, după o astfel de intervenție senzația de sațietate va apărea foarte repede, iar organismul va asimila un număr redus de calorii. 

În timp, vei începe să pierzi în greutate, iar dacă respecți indicațiile medicului și duci un stil de viață echilibrat, rezultatele vor fi de durată. Eliminarea kilogramelor în plus aduce numeroase avantaje, pentru că scade riscul apariției unor boli grave sau ajută la ameliorarea acestora, dacă s-au declanșat deja. Din această categorie fac parte în special diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, afecțiunile cardiovasculare, chiar și unele tipuri de cancer. 

Intervenția de chirurgie bariatrică trebuie să fie realizată de către un medic specializat în chirurgia obezității, după o consultație amănunțită și un set complet de analize și investigații, care vor oferi detalii importante despre starea ta de sănătate. Apoi, vei discuta despre opțiunile de tratament recomandate cu echipa multidisciplinară care analizează cazul tău, astfel încât rezultatele obținute în urma procedurii să fie de durată, fără riscuri sau efecte adverse nedorite. 

Tratamentul prin chirurgie bariatrică este indicat persoanelor cu un indice de masă corporală mai mare sau egal cu 40 sau mai mare de 35 atunci când există o afecțiune care poate fi ameliorată prin scăderea în greutate (cum este diabetul zaharat). Aceste intervenții nu înlocuiesc stilul de viață sănătos, fiind indicate numai în situațiile în care alte metode utilizate pentru scăderea ponderală nu au fost eficiente. 

Echipa de chirurgie bariatrică de la Spitalul Clinic SANADOR, formată din medici cu experiență operatorie bogată, practică minim invaziv, laparoscopic și robotic, toate tipurile de intervenții chirurgicale metabolice. SANADOR oferă toate opțiunile pentru un tratament chirurgical bariatric de succes, în deplină siguranță, cu cele mai moderne echipamente și în condiții de confort crescut. 

Este important de știut că stilul de viață are un rol esențial chiar și după această intervenție. În plus, există o serie de recomandări pe care trebuie să le respecți postoperator. Astfel, pentru menținerea unei greutăți corporale normale după intervenția de chirurgie bariatrică, poți să apelezi la ajutorul unui medic specializat în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. El va concepe un regim alimentat echilibrat, personalizat în funcție de nevoile și dorințele tale, care va preveni carențele nutriționale, asigurând totodată un aport caloric redus. Controlul medical periodic și analizele sunt, de asemenea, esențiale pentru monitorizarea stării de sănătate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net