Cum pregătești o persoană în vârstă pentru viața într-un cămin de bătrâni
Îți privești părinții îmbătrânind și este greu. Întotdeauna au fost cei care au avut grijă de tine, iar acum te afli în situația de a lua decizii dificile care înseamnă că vor avea nevoie de îngrijire suplimentară. Azilele de bătrâni pot fi un bun neprețuit pentru familia ta, dar numai dacă știi cum să te pregătești pentru ele.
Mutarea unei rude în vârstă într-un azil de bătrâni este, uneori, un proces încărcat emoțional. Poate fi dificil să îi explicați persoanei dragi că are nevoie de îngrijire suplimentară, mai ales dacă nu se află în starea de spirit potrivită. Această experiență este adesea cel mai bine abordată cu onestitate și compasiune blândă. De asemenea, este important să fiți cât mai bine informați cu privire la cum va fi viața persoanei dragi la căminul de bătrâni ales.
Atunci când aveți aceste informații și v-ați pregătit pentru provocările emoționale ale acestei tranziții, îi puteți face mai ușor persoanei dragi să înțeleagă de ce se mută și cum va funcționa noul aranjament.
Pentru mulți oameni, gândul de a-și trimite persoana iubită la un azil de bătrâni este sfâșietor. Pentru alte persoane, poate fi o ușurare: căminele de bătrâni oferă îngrijire și supraveghere de specialitate pe care s-ar putea să nu le puteți oferi persoanei dragi în propria casă.
Pregătiri
Atunci când aduceți o persoană în vârstă într-un azil de bătrâni, principalele preocupări sunt: ce să împachetați, ce fel de lenjerie de pat să aduceți, cum să vă asigurați că mutarea decurge cât mai ușor posibil și cum să îi aranjați noua cameră într-un mod care să o facă să se simtă ca acasă.
Ce ar trebui să împachetez?
Împachetați haine care sunt confortabile, dar durabile. Deoarece multe persoane din căminele de bătrâni au nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca singure, hainele care sunt largi sunt cele mai bune. De asemenea, este util ca acestea să aibă închideri cu Velcro sau cu clichet în loc de nasturi sau fermoare. Evitați articolele cu șnururi sau alte legături potențial periculoase - acestea se pot prinde în lucruri și pot provoca accidente.
Dacă persoana iubită a fost internată recent într-un azil de bătrâni, următoarele sfaturi îl vor ajuta să se adapteze rapid la noul mediu:
Ajutați-i să se organizeze.
Pentru a ușura tranziția, asigurați-vă că au la îndemână haine, obiecte personale și mâncarea preferată, astfel încât să se simtă ca acasă.
Aranjați-le camera.
Vizitați azilul de bătrâni înainte de ziua mutării și planificați exact cum doriți să arate camera lor. În acest fel, când ajungeți, se pot muta ca într-o casă nouă!
Implică-te.
Cu cât vă implicați mai mult în relația cu personalul azilului, cu atât mai confortabil se va simți și persoana iubită de dvs. cu ei!
Continuați să îi vizitați în mod regulat!
În unele cămine de bătrâni au ore și reguli stricte de vizită, este bine să vă informați înainte. Asigurați-vă că îl vizitați des și lăsați-l pe cel drag să știe că sunteți acolo pentru el - chiar dacă nu puteți fi mereu acolo fizic.
Decizia de a muta o persoană în vârstă de la domiciliu la un azil de bătrâni nu este niciodată ușoară. Adesea, este rezultatul unei lupte între dorința de a menține independența persoanei dragi și faptul că aceasta nu mai este în siguranță în propria casă (poate din cauza deteriorării fizice sau mentale).
Începeți prin a discuta cu medicul lor actual. Acesta vă va putea ajuta să determinați ce fel de îngrijire are nevoie și ar putea chiar să vă dea sfaturi cu privire la anumite locuri care ar putea satisface aceste nevoi.
În primul rând, asigurați-vă că părinții dvs. sunt capabili să trăiască într-un azil de bătrâni. În unele cazuri, starea lor de sănătate se poate fi deteriorat până la punctul în care este periculos pentru ei să trăiască în afara unui spital.