Cum prevenim și tratăm paradontoza?

Ultima actualizare:

Paradontoza este o afecțiune stomatologică des întâlnită, în special la persoanele mai în vârstă. Totuși această afecțiune nu este exclusă și la persoanele mai tinere, mai ales din cauza faptului că vizita la dentist este amânată pentru prea mult timp.

image

Bolile paradontale pot fi prevenite și tratate și prin metode naturiste, precum uleiul esential pentru paradontoza, însă consultațiile la medicul dentist râmân cele mai eficiente.

În articolul ce urmează am explicat simptomele paradontozei, care sunt cauzele care duc la apariția acesteia și cum poate fi prevenită.

Ce este paradontoza și cum apare?

Această afecțiune stomatologică reprezintă inflamarea gingiei și a osului maxilar care poate duce la scoaterea dinților dacă nu este tratată la timp.

Principala cauză care duce la apariția bolilor paradontale este neglijența și amânarea vizitei la medicul dentist. Dacă îngrijirea dinților nu se face corect, atunci sănătatea danturii are de suferit cu timpul. În plus, dacă există și un viciu, precum fumatul, consumul excesiv de cafea sau de băuturi alcoolice, atunci problema se poate agrava. Astfel, depunerile de tartru sau cariile pot duce la paradontoza.

De asemenea, un alt factor poate fi și organismul slăbit care poate duce la retragerea gingiei și apariția bacteriilor la nivelul cavității bucale. Imunitatea scăzută se referă și la lipsa calciului, care afectează în mod direct oasele, deci și osul maxilar.

Persoanele care suferă de diabet sunt și ele predispuse paradontozei din cauza modificărilor la nivelul circulației sângelui.

Care sunt simptomele?

image

·       Inflamația gingiei și sângerarea la spălatul pe dinți (gingivita, asa cum este cunoscută în termeni medicali)

·       Miros neplăcut al gurii

·       Senzație de tensiune interdentară

·       Gingii care se desprind de dinți

·       Sensibilitate a dinților și senzație de prurit.

Gingivita este cel mai comun simptom, dar care din păcate este deseori ignorat de cei care o întâmpină. Aceasta se poate instala sub o formă ușoară sau severă și apare pentru că organismul se confruntă cu o infecție bacteriană.

Dacă gingivita nu este tratată la timp, poate duce la paradontoză și la complicații care solicită expulzarea dinților și folosirea implanturilor dentare. Tocmai de aceea, este foarte important să fie consultat dentistul care va oferi un tratament pentru gingivită și va lucra astfel încât dantura să își revină.

Tratamentul pentru gingivita pe care doctorul ți-l va recomanda poate include:

-        Curățarea dinților și a cavității bucale prin servicii profesionale

-        Restaurare dentară sau intervenții chirurgicale.

-        Tratament medicamentos cu pastile antiseptice sau chiar antibiotice, în funcție de nevoile fiecărei persoane.

-        Igiena zilnică atentă și corect realizată.

Cum previi sau tratezi paradontoza?

Cel mai bun mod prin care poți preveni paradontoza este să acorzi atenție igieniei orale și să faci controale de rutină periodice la dentist. Pe lângă periajul corect de sus în jos, folosirea aței dentare și a apei de gură, există și modalități naturiste de prevenire.

Printre aceste tratamente naturiste se află și uleiul esențial pentru paradontoză care conține un mix de uleiuri esențiale: cânepă, turmeric, oregano, rozmarin, salvie, arbore de ceai, cuișoare și lămâie.

Ceaiul de mușețel și tinctura de propolis au efect calmant, iar lămâile au un efect tonifiant asupra gingiilor. De asemenea, uleiul de susan poate fi folosit pentru gargară și uleiul de măsline pentru masajul gingiilor.

Toate aceste leacuri naturale și alte produse igienă bucală pot ajuta în timp pentru a îngriji și a menține dantura sănătoasă. Totuși dacă boala este deja avansată, tratamentul la care se va recurge va fi stabilit de doctorul dentist. Acesta poate recomanda intervenții chirurgicale sau lucrări dentare pentru a restaura dinții, iar mai apoi medicamente precum antibioticele.

Care sunt beneficiile uleiului esențial pentru paradontoză?

Am precizat mai sus despre uleiul esențial mixt care poate fi aplicat pe periuța de dinți, alături de pasta de dinți. Se recomandă a fi aplicată o singură picătură și folosit de cel puțin 2 ori pe zi cu periaj timp de 3-5 minute.

Fiecare ingredient conținut face ca acest produs să fie unul cu rezultate vizibile și efecte pozitive.

-        Are rol antiseptic și antibacterian, astfel că ajută la eliminarea plăcii bacteriene.

-        Are rol antiinflamator și reducere inflamația gingiei.

-        Ajută la oprirea sângerărilor gingivale și a retracției.

-        Stimulează regenerarea osului maxilarului.

-        Ajută la curățarea danturii și la eliminarea mirosului neplăcut.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net