Cum să îți renovezi singur locuința. Tips & tricks de la specialiști în domeniu

Atunci când locuiești de multă vreme în aceeași locuință, simți nevoia unei schimbări, însă nu îți dorești nici să îți cumperi altă casă, dar nici să aduci o echipă de profesioniști care să îți renoveze întregul spațiu.

image
Cum să îți renovezi singur locuința. Tips & tricks de la specialiști în domeniu

În astfel de condiții, ce poți face pentru a putea schimba, totuși ceva în casa ta? Nimic mai simplu: poți încerca să renovezi chiar tu propria ta locuință. 

Deși poate ți se pare un lucru dificil sau poate chiar imposibil, să îți renovezi spațiul în care locuiești fără ajutorul unei echipe de profesioniști nu este chiar imposibil, mai ales dacă vei citi cu atenție materialul următor și vei respecta câteva sfaturi date de specialiștii în domeniu.

Ce trebuie să faci pentru ca locuința ta să arate impecabil

Dacă te-ai hotărât să îți transformi casa, vei avea nevoie de câteva cumpărături, dar și de un buget stabilit, pentru a ști exact ce sumă vei cheltui pe lucrurile necesare renovării locuinței. Chiar dacă pare, la prima vedere, o operațiune dificilă, după ce te vei apuca de treabă vei uita complet de grijile pe care ți le făceai la început.

După ce ai alocat un buget pentru această problemă, este imperios necesar să faci o listă cu ce ar trebui să schimbi, să înlocuiești sau să înfrumusețezi. Dacă și lista este gata, este momentul să faci cumpărăturile pentru marea aventură din casa ta. 

De pe lista de lucruri pe care le vei avea e cumpărat nu trebuie să îți lipsească vopseaua lavabilă, amorsa, vopseaua mdf de la Feyro.ro, lemn pentru construcție de mobilă, dar și produse de curațat, mănuși (unele substanțe pot fi foarte toxice și îți pot face rău pielii) și chiar și o salopetă și ochelari de protecție. 

vopsea mobila jpg
Cum să îți renovezi singur locuința

Specialiștii recomandă să cumperi produse de calitate superioară, cele cu un preț mai mic nu te vor ajuta pe termen lung și vei fi nevoit să le înlocuiești mai repede. În plus, dacă îți vei construi singur câteva obiecte de mobilier, vei economisi o sumă importantă și, mai mult decât atât, vei putea crea (o noptieră sau o masă de bucătărie) mobila exact așa cum îți dorești. 

Chiar dacă ești la început în creația și realizarea mobilei, cu puțin exercițiu și câteva tutoriale (vei găsi din plin pe internet tot felul de videouri realizate de specialiști, care îți vor explica pas cu pas cum să realizezi ceea ce vrei să construiești) vei putea să realizezi ceea ce ți-ai propus, făcând chiar o economie în buget. 

Un alt lucru destul de simplu de realizat este să zugrăvești o cameră. (sau întreaga locuință). Specialiștii recomandă să folosești culori din aceeași gama cu vopseaua, să îți cumperi un trafalet mai mare și unul mai mic (pentru colțuri și spațiile înguste) și să te apuci de treabă.

Dacă vei respecta sfaturile profesioniștilor și dacă vei avea încredere în tine și în ceea ce poți face, cu siguranță casa ta va arăta extraordinar la final, iar mulțumirea și mândria pe care o vei simți va fi de neegalat. 

Sursa foto: Pexels.com

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
image png
646x404 (1) jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
1 png
antibiotice naturale jpg
18 vedete la untold 2021 5 jpg jpeg
image png
image png