Grădina casei tale are o suprafață mică și nu știi cum să o decorezi ? Iată 3 idei prin care să o transformi într-un mod spectaculos!

În prezent, tot mai multe persoane preferă traiul la casă, datorită numeroaselor avantaje pe care această variantă le are, în comparație cu viața la apartament. Unul dintre principalele motive pentru care oamenii iau în considerare ideea de a se muta la casă sunt: intimitatea, spațiul mult mai mare și prezența unei grădini unde se pot odihni după o zi lungă la muncă.

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Grădina este locul ideal unde te poți relaxa, dar și unde te poți distra împreună cu membrii familiei sau cu prietenii. Chiar dacă aceasta are o suprafață mică, nu trebuie să te descurajezi, deoarece există soluții pentru a crea impresia de mai mult spațiu. Dacă ți-am trezit curiozitatea și dorești să aflii cum poți să îți transformi grădina radical, citește în continuare articolul.

Iată 3 sugestii cum să decorezi într-un mod inedit grădina mică pe care o ai:

  1. Creează o grădină în miniatură

Nu este un dezavantaj faptul că deții o casă care are grădină mică, deoarece posibilități există în ceea ce privește decorarea ei. Tot ceea ce contează este să combini texturile și elemente potrivite. Evită pe cât posibil supraaglomerarea suprafeței, iar pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, trebuie să existe porțiuni de potecă pavată cu dale, nu doar iarbă pe întreaga suprafață a solului. 

O altă recomandare în acest sens este să plantezi copaci mici de înălțime, cum ar fi: arțarul japonez, piersicul, magnolia, păducelul și tuia. De asemenea, alege cât mai multe flori de diverse soiuri, pentru a crea o oază multicoloră. O grădină presupune multă muncă și necesită să-i dedici timp, pentru a avea plante sănătoase și îngrijite.

  1. Optează pentru un decor minimalist

Având în vedere faptul că grădina este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a te relaxa, aceasta trebuie să fie decorată astfel încât să nu agite, ci să transmită o stare de liniște. Pentru ca acest lucru să fie posibil, folosește în decorarea grădinii cât mai multe materiale naturale, cum ar fi: lemn, bambus și piatră. Poți opta ca aceste texturi să se regăsească pe pereții casei din exterior, pe gard sau în elemente decorative care se găsesc în grădină.

  1. Alege culorile potrivite și obiecte din materiale naturale

Dacă ești nemulțumit de dimensiunea grădinii tale și vrei să pară mai spațioasă, optează pentru o culoare predominantă. În majoritatea situațiilor, persoanele care dețin o casă cu grădină optează pentru alb, deoarece este o culoare care denotă modernism, simplitate, curățenie, dar și creează iluzia de mai mult spațiu. Alte variante preferate sunt cremul, griul și în general, nuanțele deschise.

În momentul în care vrei să alegi piesele de mobilier și accesoriile pentru grădină, acestea trebuie să aibă aceeași paletă de culori ca cea aleasă pentru restul spațiului. Pentru a crea un loc cât mai relaxant, alege un balansoar de grădină confortabil, confecționat din materiale de calitate, de pe site-ul Hornbach.ro. Acest element nu trebuie să lipsească din grădina ta, deoarece este un obiect util de care se va putea bucura fiecare membru al familiei tale, dar unde pot să stea și persoanele care vin în vizită.

Așadar, dacă grădina casei tale are o suprafață mică, este esențial să iei în considerare ideile menționate anterior în articol, pentru a crea impresia de mai mult spațiu, dar și pentru a te bucura de faptul că ai un loc spectaculos unde te poți relaxa. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net