Cum să reparați părul deteriorat?

Șamponarea frecventă, vopsirea sau decolorarea, utilizarea regulată a dispozitivelor de styling - toate acestea au un impact negativ asupra stării părului. Buclele devin plictisitoare, casante, lipsite de viață. Pentru a reface părul în saloanele de înfrumusețare, trebuie să alocați o mulțime de bani și mult timp. Dar nu disperați, puteți reface buclele deteriorate și puteți obține un efect de salon acasă cu ajutorul unor produse speciale și de 10 ori mai ieftin!

Cum să repărați părul deteriorat la domiciliu? Ce tratamente pentru păr deteriorat să folosiți? Vă spunem în articolul de astăzi.

morocan jpg

Factori generali care afectează starea părului

Există mulți factori care au un efect dăunător asupra buclelor, variind de la pieptănarea zilnică la diete și influențe negative ale mediului. Le enumerăm pe cele mai semnificative dintre ele:

1.       Influența mecanică. Aceasta include pieptănarea agresivă, ștergerea cu un prosop dur, înfășurarea pe bigudiuri. O astfel de expunere duce la deteriorarea stratului cuticular, zgârierea și delaminarea solzilor, fragilitatea părului suprauscat. Buclele devin deosebit de vulnerabile atunci când sunt umede.

2.      Mediu înconjurător. Radiații ultraviolete, apă clorurată, praf - toate acestea provoacă ruperea legăturilor chimice din păr. Buclele devin uscate, ceea ce crește probabilitatea de deteriorare.

3.      Influența termică. Utilizarea aparatelor termice pentru uscarea și coafarea părului provoacă daune semnificative buclelor. Căldura excesivă distruge legăturile de hidrogen din structura șuvițelor, usucă firele și le poate face să cadă.

4.      Expunerea chimică. Vopsirea, ondularea termică, decolorarea - astfel de proceduri sunt efectuate folosind substanțe chimice speciale. Folosirea frecventă și necorespunzătoare a unor astfel de produse poate cauza probleme grave ale părului și poate duce la deteriorarea scalpului.

5.      Stare de sănătate. Alimentația necorespunzătoare, dietele dezechilibrate, bolile cronice pot slăbi nu doar imunitatea, dar și părul, făcându-l plictisitor și neatractiv.

Reguli pentru protejarea părului de deteriorare

 În ciuda numărului mare de factori dăunători, fiecare femeie își poate proteja buclele, precum și să dezvolte o serie de măsuri menite să restabilească sănătatea și atractivitatea șuvițelor. Pentru a face acest lucru, urmați câteva reguli simple:

1.       Păstrați părul curat. Frecvența spălării este determinată de tipul dvs. de păr.

2.      Spălați părul la o temperatură optimă - 37 de grade. Nu folosiți apă fierbinte și nici rece.

3.      Hrăniți părul cu măști și folosiți șampoane sigure, fără sulfați.

4.      Nu frecați părul cu un prosop și nu-l răsuciți strâns când este ud.

5.      Dacă folosiți un uscător de păr, achiziționați un aparat profesional și asigurați-vă că folosiți un spray de protecție termică pe păr.

6.      Pieptănați părul de mai multe ori pe zi (dimineața, înainte de a merge la culcare, în timpul zilei). Folosiți un pieptene care să nu traumatizeze buclele sau scalpul. Dar nu periați niciodată buclele umede. Le va face mai fragile.

7.       Minimizați utilizarea produselor de styling și evitați utilizarea regulată a șamponului uscat.

8.      Dacă folosiți vopsele și alte substanțe chimice pentru decolorarea, ondularea sau îndreptarea părului, procedați strict conform instrucțiunilor și cât mai rar posibil.

9.      Tăiați vârfurile în mod regulat, acest lucru va îmbunătăți buclele, le va oferi atractivitate și frumusețe.

10.    Aveți grijă de alimentație. Consumați cât mai multe produse care conțin vitaminele D, E, C și acizi grași omega-3.

Dacă părul dvs. este deja deteriorat și arată tern și neatractiv, este timpul să vă ocupați serios de repararea lui. În acest caz, este esențială o abordare profesională completă, folosind tratamente pentru păr deteriorat concepute pentru a proteja și revitaliza podoaba capilară. Vă recomandăm să încercați tratamente pentru părul deteriorat cu produse de calitate de la Moroccanoil .

 1. Șampon hidratant restaurator Moroccanoil. Tratamentul pentru păr deteriorat Moroccanoil începe cu o curățare profundă a impurităților. Șamponul revitalizant a fost dezvoltat folosind o tehnologie specială care asigură o nutriție maximă cu ulei de argan, antioxidanți și vitaminele E și A. Compoziția produsului conține și extracte de alge roșii care rețin umiditatea și încetinesc procesul de îmbătrânire a părului. Cosmeticul este potrivit pentru utilizarea de către proprietarii de păr uscat și slăbit. De asemenea, are grijă de părul vopsit. Rezultatul utilizării - un păr sănătos, ascultător, neted, strălucitor, elastic.

2. Mască revitalizantă Moroccanoil. Formula specială a produsului are ca scop restabilirea echilibrului hidrolipidic în structura părului cu regenerarea simultană a zonelor deteriorate și slăbite. Adăugarea unui ulei terapeutic în compoziția produsului revitalizează eficient fiecare fir de păr, oferindu-i un înveliș protector invizibil. Produsul este conceput pentru părul fin slăbit, predispus la deteriorări structurale. După aplicare, se remarcă un aspect sănătos și o strălucire naturală a buclelor, un păr mătăsos și elastic.

3. Ulei Moroccanoil Treatment. Unicitatea produsului este confirmată de formula sa specială, care se bazează pe componente terapeutice. Reface eficient daunele structurale ale buclelor, care sunt susceptibile la vopsire, ondulare și chiar influențe negative ale mediului. De asemenea, oferă echilibru nutrițional adecvat și protecție UV. Uleiul este eficient pe toate tipurile de păr care necesită o hidratare intensă, fără a lăsa reziduuri uleioase pe păr. Utilizarea regulată a produsului conferă părului o strălucire orbitoare, catifelare, elimină efectul de frizz și reduce timpul de coafare.

Utilizând produse de calitate, părul deteriorat nu vă va mai strica starea de spirit!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net