Curățarea, izolațiile și finisajele după construcție. Ce produse sunt necesare?

5 mai 2022

Construirea sau renovarea unei case sau a unui apartament este un proces costisitor ce lasă în urmă multă mizerie, materiale și chiar pete nedorite. Iar curățenia de după nu este cel mai plăcut proces, însă este poate printre cele mai importante. Produsele folosite pentru curățenie pot determina aspectul final al construcției. Dar de ce produse e nevoie, unde se găsesc și mai ales unde se pot folosi?

image
Sursă foto: Unsplash.com

Unde se găsesc astfel de produse?

Cea mai eficientă metodă este găsirea unui magazin cu scule, precum Bricolaj.ro care să comercializeze și produse de curățat, cum este și bricolaj.ro de exemplu. Într-un astfel de magazin lucrează oameni care pot oferi informații și sfaturi veridice și specializate despre acest aspect al construcțiilor. 

Ce e important de știut este că produsele pot fi destinate unuia sau mai multor scopuri și pot fi utilizate într-unul sau mai multe locuri din casă. 

  1. Baie și bucătărie 

Pentru curățarea și, mai ales, întreținerea suprafețelor din bucătărie se pot folosi produsele din silicon sanitar antimucegai. Acestea sunt folosite pentru impermeabilizarea zonelor sensibile la mucegai precum: rosturile din gresie și din pereți, căzile de duș și chiar articulațiile chiuvetelor și a vasului de toaletă. 

Aceste produse beneficiază de o rezistență de 100% la apă, iar aderența și culoarea vor fi neschimbate. 

  1. Acoperișuri și fațade

Pentru curățarea și întreținerea acoperișurilor și fațadelor este recomandat un etanșant hibrid care asigură etanşare şi rezistenţă la intemperii pentru: coşuri de fum, ţevi, îmbinările dintre metal şi beton, rosturile de jgheaburi, rosturile de dilatare pentru faţade, ferestre exterioare şi rame de uşi. 

Aceste produse au aderență la aproape orice material utilizat în construcții, sunt eficiente în orice anotimp și sunt și prietenoase cu mediul înconjurător.  

  1. Ferestre și uși 

Ferestrele și ușile pot beneficia de un produs din spumă poliuretanică elastică de etanșare, folosită în special pentru etanșarea ușilor și a ferestrelor, în vederea obținerii unor izolații termice și fonice de calitate. 

Foarte utile în construcțiile fragile, acest tip de produse au presiune de expandare scăzută, fiind elastice și ușor de comprimat. 

  1. Pardoseli

Parchetele lăcuite sau nelăcuite, precum și podelele laminate pot beneficia de un produs care să asigure o etanșare a rosturilor din aceste suprafețe. Pe lângă lemn, aceste produse aderă bine și la beton, gips, ciment, rigips, cărămizi și chiar metale. 

Avantajele principale ale unui astfel de produs sunt că pot fi vopsite și că sunt aproape inodore, făcând utilizarea mai plăcută și mai eficientă. 

  1. Curățare

Aproape toate elementele ce compun un proces de construcție sau de renovare lasă în urmă destul de multă mizerie, în specia spumă, atât pe suprafețe, cât și pe unelte. Pentru curățarea acestei spume, ce poate fi întărită sau neîntărită, se poate utiliza un agent de curățare pentru spumă întărită sau neîntărită, după caz. 

Finisarea, curățarea și întreținerea suprafețelor după o construcție sau o renovare este, poate, cel mai dificil aspect al acestui amplu proces. Însă cu uneltele și produsele potrivite, alături de sfaturile de la specialiști, treaba o să meargă mult mai bine și totul va fi mai eficient. 

survivor tj nedelcu png
1 johnny depp amber heard jpg jpeg
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
zona de confort jpg
image png
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png