Este posibil să înveți limba engleză singur, online?

5 mai 2022

Indiferent de vârsta la care începi, învățarea limbii engleze poate fi o sarcină provocatoare. Chiar dacă primii pași sunt dificili și nu găsești mereu motivația necesară pentru a studia, cunoașterea limbii engleze va deveni atuul tău atât în plan personal, cât și profesional.

image

Iată de ce se merită să investești timp și energie în studierea limbii engleze:

- Engleza este limba oficială în 53 de țări. Astfel, ai libertatea de a locui și lucra într-o țară străină, precum și de a călători și a cunoaște culturi noi.

- Poți obține un job mai bun și poți să avansezi în cariera actuală. În ultimii ani, limba engleză a devenit un skill din ce în ce mai solicitat în cadrul profesional. Abilitatea de a vorbi fluent în deschide numeroase uși indiferent de domeniul de activitate.

- Călătoriile vor deveni mai ușoare și mai interesante. Imaginează-ți cum ar fi să vorbești fără dificultăți cu localnicii și să-ți faci prieteni noi, să poți cunoaște în esență cultura țării pe care o vizitezi.

- Engleza este cea mai des folosită limbă în media. O dată ce înțelegi engleza nu mai trebuie să aștepți ca cel mai recent film sau carte să fie traduse în limba română. De asemenea poți urmări pagini utile și interactive pe rețele de socializare fără a fi necesar să traduci textele.

- Poți să-ți crești încrederea în tine. Pe lângă faptul că este distractivă, învățarea unei limbi noi oferă îți oportunitate de a-ți testa abilitățile. Te face să realizezi că ești capabil să obții mai mult decât ai crezut. Vei observa cum pe măsură ce-ți atingi obiectivele, vei deveni tot mai sigur pe tine.

- Învățarea limbii engleze are un impact pozitiv asupra creierului tău. Deoarece centrii lingvistici din creier sunt atât de flexibili, învățarea unei limbi străine poate dezvolta noi zone ale minții tale și poate întări capacitatea naturală a creierului de a se concentra.

Acum, după ce am stabilit ce beneficii ne oferă limba engleză. Urmează întrebarea Cum putem să învățăm engleza rapid și eficient?

Astăzi, aproape toată lumea folosește tehnologia în tot ceea ce facem. Întâlnirile profesionale, comunicare cu cei dragi și contactele noi se fac online. Prin urmare, este firesc ca studiile să progreseze la tehnologii mai noi și să fie adaptate la noua agendă, să devină mai accesibile și mai convenabile.

Învățarea limbii engleze online este posibilă, ba chiar mai mult, este extrem de eficientă, accesibilă și distractivă. Iată câteva modalități în care poți să înveți engleza folosind telefonul sau laptopul, din confortul casei tale, conform programului tău:

- Vizionează filme în engleză cu subtitrare în română sau în limba engleză.

- Citește articole de blog pe temele tale preferate în engleză. Folosește un dicționar online pentru a traduce cuvintele pe care nu le cunoști.

- Abonează-te la canale de Youtube și pagini de Facebook și Instagram care postează conținut relevant pentru cei care învață limba engleză.

- Înscrie-te la un curs de engleză online cu profesor. Astfel vei putea să înveți din confortul casei tale, în grupuri mici de studenți cu același nivel. Marele avantaj, este că unele școli oferă program flexibil și poți să-ți stabilești lecțiile în zilele și la orele la care vrei tu.

- Descarcă aplicații mobile. Astfel, înveți engleza gratuit, pe telefon, chiar și atunci când stai la coadă la magazin sau ești în autobus.

Testează aceste metode simple și interactive concepute pentru a te ajuta să-ți atingi scopul de a vorbi fluent în engleză. Vei progresa rapid acasă, la serviciu sau în deplasare. Acum e mai ușor ca niciodată să faci din orice moment un moment de învățare.

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
zona de confort jpg
image png
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png