Inregistrare domeniu. Ce reprezinta serviciul WHOIS Protection si cand devine o necesitate?

Atunci cand te afli in punctul de inregistrare domeniu, ICANN solicita informatii personale. Spre exemplu, ti se va cere numele complet, adresa de resedinta sau numarul de telefon si emailul. Toate acestea ajung ulterior vizibile pe internet, iar persoanele interesate de aceste date le vor putea descoperi. Nu este greu de ghicit faptul ca pot aparea consecinte negative din aceeasi cauza, fiind recomandat sa cumperi separat un serviciu de protectie. Iata ce trebuie sa stii despre acest aspect!

image

Ce este baza de date WHOIS?

Serviciul de cautare WHOIS se ocupa cu afisarea informatiilor despre inregistrarea si disponibilitatea domeniilor online, furnizand in mod public datele proprietarului. Asa cum tu poti folosi acest portal pentru a afla mai multe despre concurentii tai, si ceilalti vor putea face acelasi lucru pentru a se documenta despre tine. ICANN este responsabil de toate lucrurile legate de aceleasi cautari, deoarece internetul a crescut foarte mult si poate fi destul de dificil sa determini cine este un proprietar legitim sau cum il poti contacta. Verificarea WHOIS a fost conceputa pentru cei ce fac afaceri din vanzarea de domenii si au nevoie de o metoda de comunicare pentru tranzactii.

Pe de alta parte, aceeasi decizie aduce un nivel de risc ridicat pentru protectia identitatii dupa procesul de inregistrare domeniu. Asta se intampla fiindca nu toti cei care gasesc datele reale au scopuri bune, ci pot fi persoane rau intentionate. Folosind protectie WHOIS, iti este insa garantat faptul ca astfel de evenimente nu au loc si vei tine departe atacatorii.

Ce se intampla daca nu dispui de acest serviciu?

Cea mai frecventa problema pe care o intampina proprietarii de website-uri care nu ascund datele oficiale consta in faptul ca adresa de email ajunge sa fie introdusa intr-o baza de date distribuita online pentru activitati de SPAM. Cu alte cuvinte, te vei trezi cu emailuri nesolicitate sau false. Acestea sunt concepute cu scopul de a te convinge sa trimiti bani sau sa accesezi linkuri ce contin virusi. Inselatoriile legate de inregistrarea domeniului si alertele false sunt doar doua exemple de situatii care te pot determina sa faci o greseala. Un alt eveniment este furtul de

identitate. Nu toti incearca sa obtina datele cardului de credit, dar ar putea efectua diverse activitati in numele tau. Protectia WHOIS pentru etapa de inregistrare domeniu reduce riscurile de a te expune intr-un astfel de scenariu si te asigura de faptul ca business-ul tau nu va avea de suferit.

Cat de importanta este protectia WHOIS?

Confidentialitatea domeniului nu este o cerinta obligatorie pentru rularea unui website. Cu toate acestea, ar fi recomandata si nu implica costuri masive. Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi achizitia serviciului WHOIS in momentul inregistrarii. Pentru un brand deja stabil pe piata, procesul de cenzurare se poate solicita separat printr-un email catre departamentul tehnic al registratorului. Protectia din etapa de inregistrare domeniu poate fi dezactivata oricand atat timp cat domeniul este activ si nu esti obligat sa platesti alte taxe. Majoritatea extensiilor ofera posibilitatea achizitionarii aceluiasi serviciu, dar sunt si exceptii. Spre exemplu, pentru domeniile .ro doar persoanele fizice au acest drept. Aceasta regula este in conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor cu caracter personal 2016/679 (GDPR).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net