Jason Statham bate tot! „Curierul” a încasat cei mai mulți bani din franciza The Expendables

click ro player featured image jpg

Jason Statham este una dintre figurile emblematice ale francizei The Expendables, lucru ce s-a putut vedea și în ultimul film, care s-a axat în jurul personajului său, după ce a preluat ștafeta de la Sylvester Stallone.

Având în vedere că a fost personajul principal din filmul apărut în 2023, el a primit cea mai mare sumă din întreaga distribuție: 25 de milioane de dolari. În total, pentru cele patru apariții în franciză, el a primit nu mai puțin de 52 de milioane de dolari.

Așadar, în ultimul film, Statham a câștigat cea mai mare sumă, direct proporțională și cu apariția sa în film. Cum Stallone a avut apariții mai reduse, el a încasat doar 3 milioane de dolari pentru a-și păstra rolul de Barney Ross.

Jason Statham este unul dintre cei mai în vogă actori de filme de acțiune de la Hollywood, iar ascensiunea sa a început în anul 2000, când a jucat în Snatch. Acesta era abia al doilea film din cariera sa și i-a adus 18 mii de dolari. Se poate observa așadar o creștere considerabilă pentru actorul ajuns la vârsta de 56 de ani.

Cât privește franciza The Expendables, specialiștii se așteptau ca aceasta să se axeze de acum înainte pe personajul interpretat de Statham, Lee Christmas. Totuși, ultimul film Expend4bles a fost un eșec major la box office, iar o viitoare producție din franciză este sub semnul întrebării.

Conform estimărilor făcute de Forbes, Jason Statham are o avere evaluată la 120 de milioane de dolari. El câștigă în medie în jur de 13 milioane de dolari pentru fiecare film în care joacă. Printre cele mai profitabile filme în care a jucat au fost Expend4bles, The Meg și Fast & Furious. El își investește banii în imobiliare și bursă, dar în același timp este pasionat și de mașini sport.

Franciza The Expendables în cifre

Franciza The Expendables a apărut în 2010 și, pe lângă cele patru filme pe care le-am putut vedea, au mai fost lansate și patru jocuri video: The Expendables 8-bit (2010), The Expendables 2 Videogame (2012), The Expendables 2: Deploy & Destroy (2012) și The Expendabros (2015). Drepturile asupra mărcii au fost licențiate și de un dezvoltator de jocuri ca la aparate online. Astfel,în februarie 2020, a fost lansat slotul The Expendables Megaways, o creație a companiei Stakelogic în care simbolurile sunt chiar personajele din filme.

Cele mai mari venituri ale francizei au fost realizate însă din box office. Primul film a fost lansat în 2010 și a avut un buget de 82 de milioane de dolari, cu încasări de aproximativ 275 de milioane de dolari. A doua producție a apărut în 2012, iar încasările au crescut la 315 milioane de dolari, cu un buget de 100 de milioane de dolari.

Semnele că interesul publicului pentru franciză a mai scăzut au apărut încă din 2015, când filmul lansat a avut încasări de aproape 215 milioane de dolari, la un buget de până în 100 de milioane de dolari. Din acest motiv, următorul film a fost pus pe stop pentru următorii ani și a apărut abia în toamna lui 2023.

A fost o mare dezamăgire la box office, una dintre cele mai mari din 2023, cu încasări de 51 de milioane de dolari, la un buget de 100 de milioane de dolari. Acesta este și motivul pentru care presa de specialitate scrie că sunt șanse practic nule ca franciza să mai aibă parte de un nou episod.

Sursa foto: hdwallpapers.in

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
zodii care se despart in 2020 jpeg
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net