Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare

RetuRO, alături de organizatorul evenimentului, de TOMRA și Jerry’s Pizza, a organizat prima colectare automată a ambalajelor SGR în cadrul unui eveniment de mari dimensiuni, la East European Comic Con, desfășurat în perioada 19 - 21 aprilie la Romexpo. Acesta a fost primul eveniment din România la care participanții au putut să returneze ambalajele SGR la puncte de colectare automată, iar rezultatele reflectă preocuparea românilor pentru reciclare și un mediu mai curat.

Rata de returnare a ambalajelor în cadrul evenimentului a fost de aproape 60%. Participanții au avut la dispoziție 3 RVM-uri pentru colectarea automată a ambalajelor SGR.

“East European Comic Con este un exemplu de bună practică de sustenabilitate în cadrul evenimentelor de amploare, ilustrând felul în care infrastructura de colectare a ambalajelor poate fi integrată armonios și în mod natural în astfel de ocazii, promovând în același timp un comportament responsabil la nivel individual și colectiv. Totodată, este un exemplu de parteneriat de succes, care a reunit pentru un obiectiv comun, acela de grijă față de mediu, consumatori, RetuRO, în calitate de administrator al SGR, organizatorii evenimentului, comercianți și producatori de RVM-uri”, a spus Ioana Ciobotariu, Consumer Marketing Manager, RetuRO SGR.

Din cele 10.725 de ambalaje cu simbolul “Ambalaj cu garanție” vândute, au fost colectate 6.214, reprezentând o rată de returnare de aproape 60%. Mai mult, datele rezultate în urma evenimentului arată atât cunoașterea, cât și însușirea pașilor Horei Reciclării de către consumatori - aproximativ 75% din totalul ambalajelor colectate au fost folosite pentru a recupera garanțiile la punctul de vânzare din cadrul evenimentului, respectiv 4.680 de garanții.

Parteneriatul cu organizatorul evenimentului, TOMRA și Jerry's Pizza a fost esențial în realizarea acestei inițiative și în promovarea practicilor sustenabile în rândul comunității.

"Suntem încântați că am colaborat cu RetuRO la acest eveniment și să sprijinim trecerea la o economie circulară. TOMRA susține toate părțile implicate în implementarea SGR cu soluții inovatoare pentru a facilita această schimbare și pentru a contribui la un mediu mai curat. În cadrul acestui eveniment s-a confirmat încă o dată importanța unei experiențe plăcute pentru consumatori atunci când returnează ambalajele. Cu toții avem un rol de jucat în gestionarea responsabilă a resurselor și felicităm toți partenerii acestui eveniment dedicați în a facilita astfel de practici și în rândul tinerilor", a adăugat Dorin Mihai, director general TOMRA Collection Romănia.

“Ne-am bucurat să fim alături de RetuRO la această ediție a East European Comic Con și să facem parte dintr-un proiect de anvergură, ce are potențialul de a schimba întreg peisajul reciclării și protecției mediului din România. Rezultatele Horei Reciclării din aceste 3 zile pun bazele unor noi obiceiuri sustenabile în industria evenimentelor și reprezintă un punct de pornire în acest drum către o țară mai curată”, a completat Ovidiu Vasilescu, Events & Special Project Manager, Jerry’s Pizza.

„Ne-am dorit mult să oferim participanților la evenimentul nostru posibilitatea de a returna ambalajele. Avem un public tânăr, dornic de a se implica în activități de genul acesta, iar rezultatele acțiunii au arătat deschiderea lor de a intra în Hora Reciclării și într-un mediu de eveniment. Feedback-ul primit de la ei a fost unul pozitiv, s-au bucurat să descopere automatele de colectare în eveniment și să aibă ocazia de a da o nouă viață ambalajelor folosite. Sper ca acest lucru să devină o practică generală în cadrul tuturor evenimentelor din România”, a concluzionat Mircea Mureșan, organizatorul East European Comic Con.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. (www.returosgr.ro) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

 RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Despre TOMRA

Fondată în 1972, TOMRA oferă soluții automate de colectare a ambalajelor pentru băuturi în vederea reciclării de tip Clean Loop Recycling, colectând ambalaje de metal, plastic și sticlă pentru a fi reutilizate și reciclate în ambalaje noi.  Cu aproximativ 85.000 de sisteme instalate în peste 60 de piețe, solutiile TOMRA colectează anual la nivel mondial peste 46 de miliarde de ambalaje pentru băuturi, post consum. Sistemele integrate TOMRA, de echipamente, soluții digitale și servicii, facilitează contribuția industriei, operatorilor de sisteme, a comercianților și consumatorilor pentru o planetă mai durabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net