Care este diferenta dintre o sta╚Ťie ╚Öi un fier de c─âlcat

#Best buys 27 ianuarie 2022
image

Dup─â ce au fost sp─âlate ╚Öi uscate, c─âm─â╚Öile, tricourile, pantaloni sau a╚Öternuturile ├«╚Öi recap─ât─â forma pe care au avut-o atunci c├ónd le-ai cump─ârat doar cu ajutorul unui fier de c─âlcat. ╚śi nu e vorba doar de aspect. Dac─â pe eticheta hainelor scrie c─â suport─â o temperatur─â mai ridicat─â, sunt mul╚Ťi care folosesc fierul de c─âlcat ╚Öi ca pe o ustensil─â de sterilizare. La temperaturi ├«nalte cei mai mul╚Ťi viru╚Öi ╚Öi alergeni sunt anihila╚Ťi.

Datorit─â noilor genera╚Ťii de aparate, c─âlcatul rufelor nu mai este greoi ╚Öi dureaz─â mai pu╚Ťin. Mai mult, dac─â alegi fierul de c─âlcat potrivit hainele tale vor fi c─âlcate impecabil. Cum alegi un fier de c─âlcat? Primul aspect la care trebuie s─â fii atent este puterea aparatului. Cele de putere medie au cam 2400 W. Dac─â vre╚Ťi ceva mai puternic ╚Öi ave╚Ťi de c─âlcat materiale care suport─â temperaturi mai ridicate pute╚Ťi alege modele care trece ╚Öi de 3000 W.

Apoi trebuie s─â v─â ├«ndrepta╚Ťi aten╚Ťia c─âtre talpa fierului de c─âlcat care poate fi de mai multe tipuri. Printre cele mai c─âutate sunt cele cu talp─â din ceramic─â. Rezist─â la temperaturi mari ╚Öi pot fi destul de u╚Öor de cur─â╚Ťat ├«n cazul ├«n care, spre exemplu, se ├«nt├ómpl─â un mic accident ╚Öi seta╚Ťi gre╚Öit fierul la o temperatur─â mai mare dec├ót era scris─â pe eticheta ├«mbr─âc─âmintei.

C─âutate mai sunt ╚Öi cele cu talp─â din teflon. La acestea trebuie s─â ave╚Ťi grij─â pentru c─â se pot zg├ória destul de u╚Öor. ├Äns─â, un foarte mare avantaj este c─â nu se lipe╚Öte de ele niciun tip de material sau scame. ├Än func╚Ťie de nevoile voastre, mai pute╚Ťi opta ╚Öi pentru un fier de c─âlcat cu talp─â din inox, aluminiu sau titan. Unele dintre aceste modele sunt de ultim─â genera╚Ťie ╚Öi promit c─â v─â vor proteja hainele foarte bine ├«n timpul c─âlcatului.  

Fi╚Ťi aten╚Ťi la puterea aburului ╚Öi la func╚Ťii speciale

Un alt aspect important la care trebuie s─â v─â uita╚Ťi atunci c├ónd alege╚Ťi un fier de c─âlcat este puterea aburului. Acesta v─â va ajuta s─â c─âlca╚Ťi mai repede hainele. Ca s─â v─â face╚Ťi o idee, pentru a fi scoase mai repede cutele mai dificile ar fi nevoie de un jet de aburi de peste 150 grame/minut. ├Äns─â, pentru cutele normale, e nevoie ca un fier de c─âlcat s─â aib─â un debit al jetului de aburi de peste 80 grame/minut.  

├Än procesul de alegere a unui fier de c─âlcat trebuie s─â acorzi importan╚Ť─â ╚Öi func╚Ťiilor speciale. Cea mai important─â este func╚Ťia anti-calcar. Asta ├«nseamn─â c─â aparatul este capabil s─â elimine singur calcarul care se formeaz─â ├«n timpul procesului de transformare a apei ├«n abur. 

O alt─â func╚Ťie interesant─â, mai ales pentru cei care nu mai ╚Ťin minte dac─â au scos fierul de c─âlcat din priz─â este cea de oprire automat─â. Mai exact, sunt modele care dac─â stau ├«n pozi╚Ťie vertical─â aproximativ 10 minute, f─âr─â s─â fie deloc mi╚Öcate, se ├«nchid automat. Aceea╚Öi func╚Ťie este valabil─â ╚Öi pentru pozi╚Ťia orizontal─â ╚Öi se activeaz─â ├«nchiderea automat─â dup─â 30 de secunde. 

Pentru cei care vor o putere mai mare pot opta pentru o sta╚Ťie de c─âlcare. Sunt mul╚Ťi cei care se ├«ntreab─â care este diferen╚Ťa dintre o sta╚Ťie ╚Öi un fier de c─âlcat?

Cel mai mare avantaj pe care o are o sta╚Ťie de c─âlcat ├«n fa╚Ťa unui fier e c─â are un recipient separat al apei pentru abur, ceea ce ├«nseamn─â c─â ofer─â o autonomie ╚Öi de c├óteva ore pentru c─âlcarea rufelor. De asemenea, cele mai multe sta╚Ťii de c─âlcat ofer─â ╚Öi o putere mai mare, de peste 2600 W. Asta ├«nseamn─â c─â ╚Öi aburul poate fi setat s─â fie mult mai fierbinte ╚Öi se elimin─â mult mai u╚Öor cutele dificile.   

Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unui fier de c─âlcat sau a unei sta╚Ťii de c─âlcat pute╚Ťi studia mai multe oferte - LA ACEST LINK.   

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
salariu copy jpeg
irina iubit 1 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pantaloni jpg
Screenshot 2022 05 27 160425 png
Cele 3 pasiuni care se pot transforma cel mai repede din hobby în afacere! jpg
Cum s─â ├«╚Ťi renovezi singur locuin╚Ťa  Tips & tricks de la speciali╚Öti ├«n domeniu jpg
horoscop zilnic 27 mai jpg
b─ârbat sup─ârat