Cele mai bune 5 diete pentru femeile peste 50 de ani

Ultima actualizare:

După vârsta de 50 de ani, viața se schimbă radical. Apar riduri, greutatea este tot mai greu de ținut sub control și este nevoie de multă muncă de lămurire cu propriul creier pentru a-i da impulsul de a rămâne activ. Numărul dietelor este amețitor și nu toate aceste sunt bune pentru sănătate, se  arată într-un articol publicat de healtline.com.

Dietele trebuie să fie ușor de urmat FOTO: Unsplash.com
Dietele trebuie să fie ușor de urmat FOTO: Unsplash.com

Cum trebuie să fie o dietă

Dietele din acest articol au fost alese pe baza următoarelor criterii:

Ușor de urmărit. Trebuie să ofere un program clar și liste de cumpărături simple. De asemenea, dieta nu trebuie să necesite suplimente alimentare.

Adaptabilă. Puteți face modificări în funcție de preferințele personale și nevoile nutriționale.

Să nu fie restrictivă.  Nu va trebui să eliminați grupuri mari de alimente din planul de alimentație.

Echilibrată nutrițional. Să conțină grăsimi și proteine ​​sănătoase, plus surse de carbohidrați și micronutrienți de calitate.

Bazată pe dovezi. Studiile științifice susțin beneficiile dietei pentru sănătate.

Încă ceva pe subiect: Dezavantajele celor mai populare diete de pe internet

Dietele recomandate femeilor de peste 50 de ani

Și cum specialiștii spun că cele mai bune diete sunt cele care pot fi urmate cu ușurință, iată câteva planuri de alimentație bune pentru orice vârstă dar mai ales pentru femeile care au trecut prin 50 de ani de viață.

1. Dieta mediteraneană

Se caracterizează prin conținutul scăzut de grăsimi saturate și cuprinde în principal legume, leguminoase, fructe, nuci și cereale integrale și conține ulei de măsline ca sursă principală de grăsime adăugată. Studiile demonstrează că această dietă reduce riscul de apariție a diferitelor boli cronice legate de vârstă, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, cancerul și declinul mental.

2. Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension)

Este concepută pentru a preveni și trata hipertensiunea arterială, numită și hipertensiune arterială. Se caracterizează prin conținutul său scăzut de sodiu și accent pe alimentele bogate în calciu, potasiu și magneziu, despre care se știe că ajută la reducerea tensiunii arteriale.

3. Dieta Flexitarian

 Este un plan semi-vegetarian care este predominant pe bază de plante, dar include ocazional carne, ouă, lactate și pește. Cercetările sugerează că acest tip de alimentație oferă beneficii suplimentare pentru greutatea corporală, sănătatea inimii și prevenirea diabetului

4. Dieta MIND

Combină elemente din dietele mediteraneene și DASH despre care s-a demonstrat că susțin sănătatea creierului. Încurajează consumul de alimente precum cerealele integrale, fructele de pădure, legumele cu frunze verzi, fasolea, uleiul de măsline și peștele gras. Alimentele prăjite, carnea roșie, untul, brânza și dulciurile sunt descurajate.

5. Dieta intuitivă

Este un program ”anti-dietă ”conceput pentru resetarea mentalitatății în raport cu mâncare. Niciun aliment nu este interzis și nu existră restricții privind cantitatea. În schimb vă ajută să reînvățați cum să ascultați indiciile naturale de foame și sațietate ale corpului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net