Cum ne influențează culorile starea de spirit. Iată care sunt nuanțele care ne aduc buna dispoziție

Ultima actualizare:

„O viață colorată”, expresia pe care o folosesc majoritatea atunci când vor să sublinieze că cineva duce o viață palpitantă, bună și interesantă. Așadar, putem spune că au un impact foarte mare asupra stării de spirit culorile, deși nu conștientizăm adesea acest lucru. Ce nuanțe ne aduc buna dispoziție?

Ce culori ne aduc buna dispoziție / foto: Pixabay
Ce culori ne aduc buna dispoziție / foto: Pixabay

„Culorile, ca și trăsăturile, urmăresc schimbările emoțiilor“, remarca Pablo Picasso. Gândește-te cum te simți când intri într-un magazin de flori plin de plante colorate sau când te vezi în oglindă purtând o rochie în nuanțe de vară. imți încântare, entuziasm și zâmbești. Acest lucru se datorează și faptului că ochii percep anumite nuanțe și trimit mesaje către creier, care, la rândul său, vă transmite starea de spirit corespunzătoare.

Chiar și atunci când folosești dispozitive colorate, ochii tăi îți modifică starea de spirit în funcție de nuanță. Alegem instinctiv telefoanele mobile roz și dispozitivele de vapat în culori pastelate pentru că pur și simplu ne încântă. Iată care sunt culorile ce ne dau o bună dispoziție.

Culorile care ne dau o stare bună

Verde

Când spui verde te gândești imediat la natură, la prospețime și răcoare. Această culoare este asociată cu viața, speranța și bucuria, iar potrivit specialiștilor, verdele ne relaxează cel mai eficient ochii, alungă stresul și ne induce o stare de relaxare și liniște. În același timp, semnifică siguranța și permisiunea. Acesta este și motivul pentru care designerii recomandă verdele în amenajarea dormitoarelor.

Albastru

Albastrul este adesea considerat o culoare spirituală, dar și o culoare a calmului și relaxării. Reprezintă elemental apei și poate stimula stima de sine. Atunci când porți albastru, le creezi și celor din jur o stare bună, care îi determină să îți caute compania. De asemenea, este culoarea cea mai preferată în lume, atât de bărbați, cât și de femei.

Roșu

Roșul este o culoare intensă, care captează imediat atenția. Exprimă pasiune și poftă de viață, fiind caracteristic persoanelor active, implicate, competitive. Bineînțeles, este și nuanța iubirii, inducând emoții intense și atracție sexuală. Conform psihologilor, dacă porți roșu te simți mai stăpână pe tine, capabilă să înfrunți provocările vieții și să iei decizii.

Portocaliu

Unii ar spune că este o culoare obositoare, însă, realitatea este alta. Portacaliul te stimulează să renunți la inhibiții, să te exprimi și să acționezi liber, fără să-ți pese prea mult de ceea ce zic cei din jur. Este culoarea tinereții, culoarea comunicării și creează pozitivitate pentru cei care o poartă, dar și pentru cei care o văd.

Galben

Este culoarea pe care o asociem cel mai des cu soarele și reprezintă pozitivitatea și fericirea. Studiile arată că galbenul îmbunătățește sănătatea mentală și stimulează energia și pofta de viață, relatează clickpentrufemei.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
culoare zodii jpg
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net