Porecla secretă pe care a primit-o Toma Caragiu de la soția sa. Nu i-a oferit niciodată flori sau cadouri și era un bărbat egoist

Anul 1977 a fost, fără doar și poate, unul extrem de devastator, pentru țara noastră. Iar printre pierderile provocate de cutremurul devastator din acel an s-a numărat și unul dintre cei mai îndrăgiți și populari actori români din toate timpurile: Toma Caragiu.

Soția actorului a plecat din țară în 1978
Soția actorului a plecat din țară în 1978

Potrivit celor de la okmagazine.ro, Toma Caragiu avea numai 52 de ani la momentul cutremurului, iar întreaga țară a rămas îndurerată, odată ce s-a aflat că marele actor și-a pierdut viața în urma seismului.

Printre nenumăratele povești care s-au relatat despre acesta în presă, după moartea sa, una dintre cele mai tragice este chiar cea a finalului tragic pe care l-a avut.

Se pare că în dimineața zilei de 4 martie, Toma Caragiu și soția sa au plecat din Capitală, ajungând la Periș și la Titu. Cu toate acestea, partenera actorului nu a fost foarte impresionată de excursie, așa că a continuat spre Valea Prahovei, pentru a se plimba. În același timp, Toma Caragiu a hotărât să se întoarcă în București.

Deși a fost invitat în diverse locații de-a lungul zilei, odată întors în București, actorul a decis să stea acasă. El urma să primească un telefon de la soția sa, Elena Bichman, la ora 21:30. În lipsa telefoanelor mobile, el trebuia să rămână în apartament, însă marele cutremur a lovit la ora 21:22.

Soția lui Toma Caragiu a plecat din România

În acel moment, Toma Caragiu, alături de regizorul Alexandru Bocăneț, care se afla la el în vizită, au încercat să fugă din bloc, însă casa scărilor s-a prăbușit, iar cei doi au murit.

După moartea actorului, copleșită de durere, Elena Bichman a plecat din România, ajutată chiar de către Elena Ceaușescu. Ea a mers inițial în Grecia, apoi ar fi ajuns în Franța și Statele Unite, revenind în România de abia în 2008.

Soția actorului a mărturist că Toma Caragiu nu îi oferea niciodată cadouri, ori flori. Singura dată când a făcut acest gest a fost chiar cu câteva zile înainte de moarte. Pe 1 martie 1977, el i-a oferit soției sale un buchet de frezii.

Pe plan profesional, Toma Caragiu era extrem de iubit de către colegii de breaslă. El a jucat în nenumărate piese de teatru și filme, fiind extrem de apreciat de către ceilalți actori, chiar dacă se spunea despre el că ar fi fost egoist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net