Care sunt cele 4 tipuri de atașament și cum îți influențează relația de cuplu

Cu siguranță ai întâlnit multe definiții ale atașamentului, în prezent fiind o tendință pe rețelele de socializare, iar psihologii vorbesc amănunțit despre asta. Defalcăm, cu ajutorul unor profesioniști, ce este și de câte tipuri există, astfel încât să le detectezi din timp și să lucrezi să îmbunățești, acolo unde este cazul, dacă aceasta este intenția ta.

image

Cuvântul „atașament” a ajuns să fie la ordinea zilei, folosit în ultimul timp mai mult decât te-ai fi așteptat. Și poate că știi deja numele celor patru tipuri de atașament: atașament sigur, evitant, anxios/ambivalent și atașament dezorganizat. Dar te-ai gândit vreodată dacă există o posibilitate ca unul dintre ele să iasă la suprafață într-o manieră în care îți afectează toate relațiile?Potrivit psihologului și autorului cărții „Patru stiluri de atașament”, Lluís Rodríguez, studiul acestei probleme este o tendință care a început prin anii 1970 și care astăzi a devenit o piesă fundamentală a terapiei și psihologiei.

„În copilărie învățăm să iubim în funcție de legătura pe care o creăm cu îngrijitorii noștri și dezvoltăm un stil de atașament care se activează în momentul în care avem un partener romantic. Există moduri de a iubi mai conștiente și altele mai puțin, dar acele comportamente pe care le repetăm ​​sunt cele care ne definesc principalul stil de atașament....” Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net