Cele mai bune poziții sexuale care te ajută să rămâi însărcinată. Încearcă-le, dacă vrei să fii mămică!

Atunci când vine vorba de conceperea unui copil, majoritatea cuplurilor apelează la metoda tradițională. Totuși, de-a lungul timpului au apărut diverse informații conform cărora anumite poziții sexuale promit conceperea mult mai rapidă a fătului.

Poziții favorabile conceperii unui copil / foto: Pixabay
Poziții favorabile conceperii unui copil / foto: Pixabay

Sheryl A. Kingsberg, doctor în științe, șef al Diviziei de Medicină Comportamentală de la University Hospitals Case Medical Center și profesor de biologie reproductivă și psihiatrie la Școala de Medicină a Universității Case Western Reserve din Cleveland, precizează faptul că nu există, momentan, date științifice despre cea mai potrivită poziție sexuală pentru conceperea unui copil.

„Nu există o mulțime de date științifice despre care poziție este cea mai bună pentru concepție", informează aceasta, conform parents.com

„Este foarte dificil de cercetat poziții sexuale specifice care ar putea spori fertilitatea", spune Dr. Kingsberg, menționând că există alți factori care afectează șansele de concepție, precum vârsta și momentul actului sexual – ovulația.

Poziții sexuale favorabile procesului de concepere al unui copil

Deși nu există date exacte potrivit cărora există o poziție sexuală care să te ajute să rămâi însărcinată, există câteva poziții care sunt avantajoase atunci când vrei să faci un copil.

Poziții pe care trebuie să le încerci dacă vrei să rămâi însărcinată / foto: Pixabay
Poziții pe care trebuie să le încerci dacă vrei să rămâi însărcinată / foto: Pixabay

Misionarul

Este una dintre cele mai cunoscute și practicate poziții sexuale, și câteva studii au analizat conexiunile coitale și s-a demonstrat faptul că această poziție ar oferi un avantaj.

„Totuși, nu există date științifice în acest sens", explică medicul Kelly Pagidas, specialist în fertilitate la Women & Infants Center for Reproduction and Infertility din Providence și profesor asociat la Brown Alpert Medical School.

Totuși, nu toate femeile nu sunt construite în același mod, astfel că poziția misionarului nu poate ajuta toate femeile:

Faptul că femeile sunt așezate pe spate are sens pentru femeile care au un uter anteversat, unul care este înclinat în față, ceea ce reprezintă aproximativ două treimi din populație", notează Dr. Kingsberg. „Dar o treime dintre femei au un uter retroversat, unul care este înclinat spre spate, așa că misionarul nu ar oferi niciun avantaj pentru ele".

Doggy Style

Este a doua dintre pozițiile favorabile conceperii unui copil, întrucât poziția de a sta în patru labu, penetrarea făcându-se prin spatele partenerei, oferă spermei un acces mult mai sporit către colul uterin.

Poziția foarfecă

Această poziție le permite partenerilor o penetrare mult mai profundă, mai ales că ambii stau pe o singură parte, fapt care detensionează nervii implicați în actul sexual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net