Motivul pentru care oamenii sunt infideli. Ce simt atunci când calcă strâmb în relația de cuplu

Înșelatul poate avea un impact devastator asupra relațiilor, afectând profund încrederea, stabilitatea emoțională și conexiunea dintre parteneri. Motivele pentru care oamenii înșală în relații pot fi extrem de variate și complexe și pot implica o combinație de factori individuali, relaționali și circumstanțiali. Un psiholog celebru însă a explicat ce gândesc oamenii înainte să înșele.

De ce înșală partenerii de cuplu
De ce înșală partenerii de cuplu

De ce înșală partenerii de cuplu! 

Uneori, persoanele pot căuta validare sau confirmare a atracției lor față de sine sau a dorinței lor de a fi dorite de către alții. Insecuritățile personale sau nevoia de a-și crește stima de sine pot juca un rol semnificativ în acest caz. Însă lucrurile sunt mult mai complexe de atât și țin de factori neuronali și de procesele din creierul nostru.

Pentru că pot. Întotdeauna m-am întrebat ce-i face pe oameni să înșele. Când eram în corporație, acum foarte mulți ani, și eram în teambuilding, erau colegi și colege care erau căsătoriți, la casa lor, dar în teambuilding unii se alcoolizau și se cunoșteau în sens biblic cu alte persoane din afara relației. Mai pe românește, făceau adulter. Dar unii nu făceau asta. Răspunsul mi-a venit acum câteva luni”, a spus  psihologul Costin Dămășaru, la Fresh by Unica.

Psihologul a explicat că unii parteneri de cuplu, când se gândesc să înșele, își imaginează ce s-ar întâmpla dacă ar fi prinși. În astfel de momente, amigdala neuronală trimite un semnal către cortexul prefrontal, care la rândul său transmite un semnal către cerebel. Ca urmare, individul resimte rușine și frică și reacționează prin renunțarea la intenția inițială.

„Noi avem cortexul prefrontal în care avem imaginația și funcțiile executive, adică inițierea și inhibare de acțiuni. Cortextul prefrontal mediază cerebelul, animalul instinctual, și este în legătură și cu amigdala, două zone ca niște cireșe din interiorul creierului. Acolo avem rușinea și frica. Asta este. Pentru că pot. Pentru că amigdala neuronală nu-și face treaba. N-au nici rușine, nici frică”, a completat psihologul pentru unica.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net