Există cu adevărat „karma”? Eduard Agachi ne spune ce este cu adevărat important în viață: „Tot acest proces vine cu și mai multă suferință și cu neplăceri”

La tot pasul auzim termenul de „karmă”, un fel de „după faptă și răsplată”. Pe principiul dacă ești bun, ți se întâmplă lucruri bune, dacă ești rău, ți se întâmplă lucruri rele. Totuși, iată că în hinduism și budism karma înseamnă „forța produsă de acțiunile unei persoane într-o viață, care influențează ceea ce i se întâmplă în viețile viitoare”. Deci, dacă nu te lovește în viața aceasta, cu siguranță o va face în cealaltă. Am discutat însă și cu numerologul Eduard Agachi, care ne-a explicat că există lucruri mai importante decât acest refugiu, în care oamenii se ascund în speranța că viața le va plăti celor care le-au făcut rău. Ori, din contră, vor fi răsplătiți dacă au făcut un bine.

Eduard Agachi ne spune ce este mai important decât karma
Eduard Agachi ne spune ce este mai important decât karma

Eduard Agachi ne spune ce este mai important decât karma

Se spune că ne naștem cu un scop, că sufletele noastre vin pe Pământ să învețe ceva. Totuși, iată că multe ori vedem în jurul nostru oameni cu destine tragice și ne întrăbăm, așadar, de ce ajung să trăiască o astfel de viață. Există karma? Este un termen pe care îl auzim tot mai des în jurul nostru.

Mi-e cunoscută noțiunea de „karmă”, însă știu că provine dintr-o cultură de o complexitate aparte și în contextul căreia această noțiune este înțeleasă complet diferit decât la noi. Adică, este ca și cum am lua cireașa de pe tortul nostru și am încerca să o punem pe un bol de tăiței chinezesc. Este absurd să discuți despre un termen atâta vreme cât îl judeci într-un context diferit și nu ai deloc fundamentul înțelepciunii care l-a creat și care i-a dat un sens.

Putem mai degrabă să vorbim despre genetică sau, poate, într-o formă populară despre blesteme, care se propagă într-un neam. Indiferent cu le-am spune în definitiv, pe mine mă interesează doar prezentul. Consider clipa prezentă infinit de bogată încât să-mi pierd vremea cu noțiuni pe care nu le înțeleg și pe care nu le poate demonstra nimeni. Ceea ce am în prezent îmi este suficient pentru a depăși nevoia explicațiilor de tip „karmă”, „moștenire genetică”, „blesteme” sau „destin”. Un om ancorat în momentul prezent și care este conștient de abilitățile personale este mai mult și decât un om de succes. El nici măcar nu mai are nevoie să demonstreze sau să se simtă privilegiat față de toți ceilalți.

Termenii pe care i-am menționat anterior nu sunt decât niște scuze în gura celor mai mulți. Sunt superstiții, atașamente și discuții care disturbă mintea și o distrag de la momentul prezent, singurul capabil să te vindece complet. Rețineți un lucru extrem de important în tot acest context: cu cât vei căuta răspunsuri mai departe în exteriorul tău, cu atât vei fi mai departe de răspuns. Tot acest proces vine cu și mai multă suferință și cu neplăceri. Disperarea unora a dat naștere atâtor de multe sisteme care să justifice în mod aberant niște adevăruri simple, niște alegeri greșite și, în general, neputința personală de a face ceva. Răspunsul și vindecarea se află în cele mai simple lucruri din lumea asta și în primul rând în noi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net