La Mănăstirea Antim din București se împlinesc dorințele credincioșilor

Ultima actualizare:

    La Mănăstirea  Antim din București, un lăcaș de cult ortodox, credincioșii se roagă  mai ales  atunci când  trebuie să-și rezolve  o problemă esențială de viață.
La Mănăstirea Antim din București, un lăcaș de cult ortodox, credincioșii se roagă mai ales atunci când trebuie să-și rezolve o problemă esențială de viață.

La Mănăstirea Antim din București, un lăcaș de cult ortodox, credincioșii se roagă mai ales atunci când trebuie să-și rezolve o problemă esențială de viață. De fapt, în rândul credincioșilor este răspândită convingerea că, în sfântul lăcaș, se împlinesc minuni .

Sfântul lăcaș este ctitoria Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, construit pe locul unei biserici de lemn  în „mahalaua popii lui Ivașco” și a fost sfințit  în anul 1715. În istoria sfântului lăcaș se menționează :”Catapeteasma din piatră, icoana Tuturor Sfinților, icoana celor patru sfinți: Alexie, Nicolae, Antim și Agata și ușa masivă de stejar de la intrarea în biserică au fost lucrate chiar de Sfântul Antim. Credincioșii se pot ruga aici la părticele din moaștele de la Sfinții 40 de Mucenici, Sfinții Mucenici Neofit și Acachie și Sfânta Muceniță Paraschevi.” Mănăstirea Antim are un muzeu cu obiecte de artă bisericească și o expoziție închinată vieții și activității Mitropolitului Antim Ivireanul.  Mănăstirea Antim a fost restaurată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea; (atunci a suferit  importante modificări arhitectonice, dar și o nouă pictare a bisericii).

Prăznuirea ctitorului Sfântului lăcaș a fost stabilită în ziua de 27 septembrie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, la 20 iunie 1992, canonizarea ctitorului acestei mănăstiri - Antim Ivireanul, Mitropolit al Ţării Românești (între anii 1708-1716. ) Sfântul Sinod a stabilit atunci  data  de   prăznuire  a  Mitropolitului Antim în ziua de 27 septembrie. La această dată  să ne amintim  că Antim Ivireanul a fost  ctitor de lăcașuri  de cult,  scriitor,  autor de  lucrări  bisericești.  Antim Ivireanul , această  personalitate culturală remarcabilă  a literaturii române vechi,  este cel care a  înființat  Biblioteca public ă în București, în secolul XVIII.   

Despre ansamblul mânăstiresc Antim

Ansamblul mănăstiresc, monument istoric valoros, găzduiește, în afara mănăstirii propriu-zise, o parte a administrației patriarhale, precum și biblioteca Sfântului Sinod.  În prezent, Mănăstirea Antim este paraclis patriarhal și reședință a episcopilor vicari patriarhali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
f685x385 124445 162138 5050 jpg
image png
image png
1 zodii cu noroc la bani jpg jpeg
1601927523 4ca41e2ddfca0a852311 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net