Protocol de colaborare pentru Anul Centenar 2018

Ultima actualizare:

    Semnarea protocolului dintre Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și AMPTSursa foto: Basilica.ro
Semnarea protocolului dintre Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și AMPTSursa foto: Basilica.ro

În Sala Sfântul Ioan Casian a Palatului Patriarhiei s-a semnat un protocol de colaborare, pentru Anul Centenar 2018, între Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștilor și Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic ( AMPT).

La semnarea protocolului, Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor au fost reprezentate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar  AMPT a  fost reprezentată de Oana Valeria Zaharia, directorul instituției.

Protocolul are în vedere sărbătoarea Centenarului Marii Uniri

Cu acest prilej, directorul AMPT a menționat că acest protocol are în vedere sărbătorirea Centenarului Marii Uniri și a evidențiat câteva proiecte legate de obiectul acestei colaborări:  festivitățile prilejuite de sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului,  Concerte speciale de Paști și de Crăciun, editarea de albume cu tematică religioasă și patriotică.

De asemenea, în cadrul acestui protocol  vor fi realizate unele evenimente comune care să scoată în evidență  frumusețea culturală a Capitalei. „Este primul protocol de acest gen. Sperăm să se desfășoare cât se poate de perfect și să urmeze și altele”, a subliniat Oana Valeria Zaharia.

Este importantă colaborarea între instituții

Referitor la încheierea acestui protocol, PS Timotei Prahoveanul a subliniat importanța colaborării dintre instituții:

„Acest protocol încearcă să pună în lumină monumentele și patrimoniul turistic, dar și activitățile pe care noi, Biserica și Statul împreună, le vom avea într-un calendar comun în acest an atât de important. Este vorba în primul rând despre unitatea și colaborarea dintre instituții”. Ierarhul a evidențiat faptul că :”Biserica deține un patrimoniu inestimabil, cu monumente numeroase  și cu istoria care pune în lumină anumite perioade, cum este și aceea a Unirii de la 1918, iar aceste lucruri vor  aduce în Anul Centenar mai multă lumină  peste ceea ce a fost și peste  ceea ce se face”.   

În acest An Centenar vor fi organizate mai multe evenimente cultural-religioase de Patriarhia Română prin Arhiepiscopia Bucureștilor, iar tematica omagială și comemorativă a Anului 2018, în Patriarhia Română, celebrează o sută de ani de la Marea Unire.  

De aceea,  în data de 1 ianuarie, anul 2018 a fost proclamat drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Protocolul semnat este valabil până în data de 31 decembrie 2018 și există posibilitatea de prelungire a acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate în buline și William, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
 Ce cadou inedit a primit Anca Lungu în Franța, de la tatăl ei!
arsenie boca jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net