Români de centenar - Cartea Anului 2018

Ultima actualizare:

    Albumul ”Români de centenar” stă mărturie că România are un trecut istoric, politic  și culturalSursa foto: Români de centenar . ro
Albumul ”Români de centenar” stă mărturie că România are un trecut istoric, politic și culturalSursa foto: Români de centenar . ro

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, jurnalista Floriana Jucan, fondatoarea revistei Q Magazine, a realizat un proiect înălțător pentru români în anii Centenarului. Jurnalista a invitat 100 de români, personalități de seamă din diferite domenii de activitate, care să scrie despre țara lor, despre cei 100 de ani care se împlinesc de la Marea Unire.

Personalitățile au răspuns invitaţiei jurnalistei și opiniile lor au fost înmănuncheate în albumul "Români de Centenar", carte care face conturul României aniversare, ”complexă, optimistă, dezamăgită, cu un trecut glorios, și cu speranța unui viitor aducător de unitate națională”, așa cum speră Floriana Jucan.

Acesti proiect, căruia jurnalista Floriana Jucan i-a dedicate opt luni de muncă încordată, este un omagiu dedicat țării sale, deoarece ”o viață are o valoare doar dacă ai o ȚARĂ!”

Albumul este ilustrat cu diverse fotografii reprezentative pentru România: invenţii,  obiective turistice, peisaje, tradiţii, dar și momente istorice.  Originalul album adună realizările României de-a lungul unui centenar, are 240 de pagini și este tipărit atât într-o versiune bilingvă româno-engleză, cât şi într-o versiune româno-franceză,Printre mesajele celor 100 de personalități, invitate să scrie în albumul aniversar ”Români de Centenar”,  puteți citi  mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, DANIEL: ”Marea Unire a românilor din 1918 a fost posibilă prin multe sacrificii, voință politică şi consens național. În cei 100 de ani după Marea Unire, România a cunoscut demnitate, bucurie şi întristare. Demnitate, prin realizarea statului român unitar. Bucurie, prin afirmarea românilor ca națiune  dinamică şi creatoare. Întristare, prin pierderea unor teritorii naționale faţă de cele din 1918 şi prin îngrădirea libertăților în timpul dictaturii comuniste. Starea actuală este marcată în același timp de incertitudine şi speranţă…La mulţi şi binecuvântați ani, România!”

Mesajul istoricului Neagu Djuvara: ”În aceşti 100 de ani, am avut două mari personalităţi care au făcut cunoscută România universal: Brâncuşi şi George Enescu. N-avem nevoie de nimeni altcineva! Ceea ce mă izbeşte astăzi cel mai mult este faptul că patriotismul nu mai este posibil. Nu mai este meritoriu să fii bun român, ci bun european, şi ştim acum că persistenţa Europei independente depinde de America. Prin urmare, viitorul nostru depinde de SUA. Sub umbrela lor suntem liniştiţi”.

Mesajul Academicianului Alexandru  Surdu, filosof: ”1918 a fost anul de cumpăt al vremii noastre, al Latinităţii Orientale, când au defilat trupele duşmanilor – germani, austrieci, unguri, bulgari şi turci – în Bucureşti, după care a defilat şi Armata Română în Budapesta. A fost căderea şi înălţarea românităţii. A fost un miracol. A fost Mâna lui Dumnezeu care a lucrat pentru noi, pentru cei mai vechi şi cei mai drepţi slujitori ai Crucii, pe care am şi ridicat-o pe Caraiman şi pe fiecare mormânt al celor peste 800.000 de ostaşi români care, pentru generaţiile viitoare, au dat jertfa supremă pe câmpul de onoare. Aşa s-a clădit România Mare, cu lacrimi şi sânge pentru fiecare palmă de pământ, şi a fost de-atunci Azilul Sărmanilor, al celor prigoniţi şi alungaţi de hoardele păgâne, care se învârt în jurul ţării noastre şi se uită de 100 de ani la ea ca vulturii şi corbii, aşteptând momentul potrivit, cum au făcut-o în 1940 sau în 1945, şi promit s-o facă şi în 2018, pentru a ne scoate din istorie şi pentru a ne şterge de pe harta Europei. Vegheaţi!, ne spune Mântuitorul, şi fiţi pregătiţi pentru clipa în care Pământul Ţării va trebui să fie din nou stropit cu sângele vostru”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
gradina jpg
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net