Idei de jocuri în timpul sărbătorilor de Paște. Copiii le vor adora

Ziua de Paște cei mai mulți aleg să o petreacă acasă, cu familia. Mulți o transformă într-o zi magică, părinții implicându-i pe cei mici în jocuri pe care să le țină minte toată viața. "Vânătoarea de ouă" este deja o tradiție pentru copii. Adulţii ascund în iarbă, în jurul casei, ouă colorate, iar cei mici pornesc în căutarea lor. 

Jocuri pentru copii în ziua de Paște Foto: Pixabay.com
Jocuri pentru copii în ziua de Paște Foto: Pixabay.com

"Vânătoarea de ouă" 

Una dintre cele mai îndrăgite tradiţii de Paşte pentru copiii este „Vânătoarea de ouă”. Este un joc pentru copii organizat în ziua de Paşte sau în preajma acestei sărbători. Adulţii ascund în iarbă, în jurul casei, în casă sau chiar în mașină ouă colorate, iar copiii pornesc în căutarea lor, acțiunea lăsându-se, bineînțeles, cu râsete, distracție și voie bună.

Nicio petrecere de Paște nu este completă fără o vânătoare de ouă. Aceasta este o activitate de care se poate bucura orice grup de vârstă, dificultatea „vânătorii” putând fi intensificată sau, din contră, diminuată în funcție de participanți. Indiferent dacă plănuiți o petrecere de Paște pentru copii, adolescenți asu adulți, va trebui să planificați detaliile, să selectați premiile pentru ouăle descoperite și să coordonați voluntarii. 

Cum se desfășoară jocul 

Ouăle pot fi fierte, vopsite și ornate sau vopsite în mod obișnuit, artificiale, din plastic, carton (de dorit), umplute cu ciocolată sau bomboane sau chiar bomboane în formă de ouă de diferite mărimi. Jocul are loc adesea în aer liber, dar poate fi, de asemenea, jucat și în interior, copiii colectând, de obicei, ouăle într-un coș.

Când se termină vânătoarea, pot fi acordate premii pentru diferite realizări, cum ar fi cel mai mare număr de ouă colectate, pentru cel mai mare sau cel mai mic ou, pentru cele mai multe ouă de o anumită culoare sau premii de consolare. Ouăle sunt ascunse după grade diferite de dificultate, pentru a se adapta copiilor de anumite vârste și niveluri de dezvoltare. 

Spartul ouălor. Un alt joc amuzant 

Un joc amuzant în care veți presăra ouă vopsite de Paști, dar și ouă din lemn sau plastic, de dragul competiției. Se aleg doi adversari, care au ochii acoperiți, și care vor trebui din doar câteva încercări fiecare, să aleagă și spargă cât mai multe ouă naturale.

Oul în lingură 

O activitate distractivă în aer liber pe care puteți să o încercați toți invitații de la masa de Paște, împreună cu copiii. Stabiliți un traseu și fiecare își alege câte un ou. Se ia o lingură, se pune oul, pentru a îngreuna jocul, se poate ține lingura între dinți, și câștigă persoana care ajunge la linia de sosire cu oul în lingură.

Aruncatul ouălor 

Pentru acest joc poți utiliza ouă fierte, care nu sunt colorate. Este recomandat ca această activitate să aibă loc în aer liber, pentru a evita să murdărești interiorul locuinței. Formează echipe de câte doi parteneri. Aceștia trebuie să stea la un metru și jumătate distanță unul de celălalt.

Dacă există mai multe echipe, acestea pot să fie așezate pe două rânduri paralele. Atunci când unul dintre coechipieri prinde oul pe care partenerul îl aruncă, el trebuie să facă câte un pas înapoi. Cei doi vor continua până când unul dintre ei scapă oul. Câștigă echipa ai căror parteneri se îndepărtează cel mai mult, fără să scape oul.

Ghicește câte jeleuri sunt în borcan 

Acest joc implică o gustare delicioasă. Umple un borcan de sticlă cu jeleuri și întreabă-i pe cei mici câte jeleuri cred că sunt în interior. Cine este cel mai aproape de numărul real păstrează bomboanele, spun cei de la Reader’s Digest.

Iepurașul Hopa-Țopa

Dacă vrei să consumi o parte din energia copiilor tăi după ce au mâncat prea mult zahăr, acesta este jocul potrivit. O cursă în care copiii participanți vor trebui să țopăie dintr-un punct în altul. În unele variante ale jocului, copiii de vârstă mai mare pot țopăi chiar într-un sac. Cine ajunge primul, va adormi primul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net