Obiceiurile care ne pot prelungi viața. Poți câștiga 10 ani în viață dacă faci asta în fiecare zi

Ultima actualizare:

Cei mai mulți ne dorim o viață lungă și fericită cu o sănătate de fier, iar pentru asta avem nevoie de un stil de viață sănătos. Legumele, fructele, sportul, toate acestea ne extind cu mult viața, însă există și anumite activități suprinzătoare care pot avea un efect fantastic asupra calității vieții. Un astfel de exemplu este chiar arta!

Arta imersiva Twitter Teamlab jpg

Potrivit The Telehgraph arta ne poate prelungi viața cu până la 10 ani! De-a lungul timpului studiile au arătat că activitățile artistice au beneficii deosebite prin scăderea nivelului de stres sau prin reducerea problemelor de sănătatea fizică și mentală. Ei bine, în cartea sa Your Brain on Art, profesoara Susan Magsamen, ne arată cât de importantă este arta în menținerea sănătății creierului. Susan Megsamen este directorul executiv al Laboratorului International Arts + Minds Laboratory al centrului pentru Neuroestetică aplicată de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins, iar cartea a fost scrisă în colaborarea cu Ivy Ross, vicepreședintele de design de hardware al Google.

copil care asculta muzica png

„Crearea de măști îi ajută pe soldații care suferă de stres post-traumatic să se recupereze mai repede, iar un spital [care tratează bolnavii] de cancer proiectat pentru a înmulți și intensifica experiențele senzoriale îi ajută pe pacienți să se vindece mai repede.”, a declarat profesoara, conform The Telegraph, exemplificând rolul artei în tratarea stresului post-traumatic. 

Mai mult în aceeași carte ne este prezentat și cazul unui bărbat care suferea de Alzheimer și care după 10 ani de zile a reușit să își recunoască în sfîrșit fiul. Reușita a venit după ce bărbatul a ascultat o serie de melodii care îi plăceau și pe care le asculta în trecut.

microfon shutter jpeg

„Când ascultăm muzică nostalgică, asta activează hipocampul și, mai important, alte zone ale creierului legate, de asemenea, de memorie și reamintire care nu au fost deteriorate”, a explicat Magsamen.

Obiceiurile din artă care îți schimbă viața

Așa cum ne este recomandat să facem sport zilnic aproximativ 30-45 de minute pe zi, acest lucru se aplică și în privința artei. Cum arta este de mai multe tipuri, când vorbim de muzică este recomandat să fredonăm melodii. Această activitate activează nervul vag, stimulând sistemul nervos parasimpatic. Asta induce un efect de calmare, insuflând o stare de bine. Acest obicei s-a dovedit extrem de util în cazul pacienților ce suferă de demență, lucru ce i-a ajutat în interacțiunile cu familie. Mai exact, cântatul le-a stimulat căile neuronale ce fac legătura cu locul unde se păstrează amintirile în creier.

set cutite pentru pictura jpeg

Și dacă nu vă simțiți confortabil să cântați, atunci ascultați melodiile preferate! Atunci când ascultăm cântece pe care le asociem cu evenimente pozitive din viața noastră, ne eliberăm de stres. Astfel, cântecele favorite pot acționa ca un stimul pentru o amintire plăcută. Muzica are capacitatea de a ne scoate din starea de „luptă-fugi-îngheț", ce se activeazî în momentul în care subconțientul percepe un trigger asociat cu un eveniment negativ. Astfel, se combate stresul, schimbând pur și simplu, toată vibrația corpului.

Același efect calmant îl are și cititul poeziilor, în timp ce modelatul în lut sau plastilină ne ajută la o mai bună concentare ajutându-ne să revenim în starea de prezență. coloratul sau pictura sunt două activități extrem de importante ce reușesc să activeze aceleași zone din creier ce se stimulează atunci când medităm. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net