Pui fraged cu praz, rețeta lui Adi Hădean, pentru o masă perfectă în familie

Ultima actualizare:

Rețeta de pui fraged cu praz a lui Adi Hădean va deveni un fel de mâncare favorit al întregii familii, mai ales că este foarte ușor de pregătit și avem nevoie doar de câteva ingrediente.

Pui fraged cu praz, rețeta lui Adi Hadean, pentru o masă perfectă în familie
Pui fraged cu praz, rețeta lui Adi Hadean, pentru o masă perfectă în familie

Chef Adi Hădean propune un preparat care va da savoare meselor în familie, este vorba de pui fraged cu praz, un fele de mâncare pe care orice gospodină îl poate pregăti extrem de ușor. 

Rețeta nu este deloc costisitoare, iar secretul constă în maniera de preparare al ingredientelor și desigur în mirodeniile folosite, ce conferă o aromă inconfundabilă.

Adi Hădean propune ca garnitură pentru pui, banalul praz, datorită gustului său puternic și bogat, dar și a texturii ușoare, agreate de foarte multe persoane.

Preparați sosul de praz

Pentru prepararea deliciosului pui fraged cu praz, aveți nevoie de următoarele ingrediente:  două pulpe de pui întregi (500 g), 5 g sare, 3 g piper, 2 g nucșoară, 20 ml ulei, 30 ml apă, 400 g iaurt (10% grăsime), 200 ml smântână de gătit (20% grăsime), 30 g bacon, 4 frunze de salvie, 290 g praz (o bucată), 150 ml supă și 60 g unt.

Primul pas este să spălați pulpele de pui sub un jet de apă rece și apoi să le lăsați la marinat, în frigider, vreme de 40 de minute în întreaga cantitate de iaurt, sugerează Adi Hadean, potrivit adihadean.ro

Pentru prepararea sosului, este nevoie să împărțiți prazul în trei, să tăiați fiecare parte pe lung și să o spălați foarte bine. Pentru sos trebuie să folosiți doar partea de sus, cea verde mai închis, pe care veți avea grijă să o tăiați pe lățime în feliuțe subțiri. Incingeți tigaia cu 20 de grame de unt și căliți prazul 15 minute la foc mic spre mediu. Adăugați smântâna lichidă, nucșoara și puțin piper, apoi mai țineți amestecul pe foc timp de 15 minute.

Prazul trebuie "caramelizat" în unt

Este momentul să preparați prazul, așa că veți lua 20 de grame de unt și îl veți încinge în tigaie, sfătuiește Adi Hădean pentru un gust fraged. Curățați prazul și tăiați-l pe lungime, apoi prășiți prazul 2 minute cu partea interioară în jos, adăugați supa și mai lăsați 25 de minute compoziția pe foc, acoperind cu un capac. Mai țineți prazul alte 5 minute pe foc, adăugați restul de unt și căliți prazul în uni pe ambele părți. Luați amestecul de pe foc și adăugați sare și piper.

Nu uitați să prăjiți baconul pe care îl veți adăuga crocant mărunțit deasupra sosului. Pentru un plus de savoare, prăjiți în ulei frunzele de salvie.

Pulpele se perpelesc în tigaie

Scoateți pulpele din iaurtul în care s-au marinat 40 de minute, spălați-le și uscați-le foarte bine. Puneți niște ulei în tigaie și prăjiți pulpele pe ambele părți 30 de minute, apoi stingeți totul cu 40 ml de apă. Mai lăsați pulpele 20 de minute la înăbușit, adăugați sare și piper, iar după 5 minute carnea este gata.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net