Ai rămas în pană de idei și nu știi ce să gătești? Cartofii umpluți cu brânză și jambon, la cuptor, sunt preferații tot mai multor români

Ai rămas în pană de idei sau banii până la ziua de salariu nu îți permit să mănânci la restaurant și să arunci cu banii pe geam? Ei bine, există un fel de mâncare, printre multe altele, de altfel, care te ajută să pregăteși o masă copioasă și gustoasă, fără prea multe ingrediente și timp de pregătire.

Cartofi la cuptor / foto: Pixabay
Cartofi la cuptor / foto: Pixabay

Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una care se pregătește rapid și este extrem de gustoasă. Cartofii umpluți cu jambon și brânză, copți în cuptor, cu siguranță vor fi pe gustul tău și al familiei tale. 

Ingredientele pentru cartofi umpluți cu brânză și jambon:

  • 10 bucăți de cartofi (mari)
  • Sare
  • Piper
  • 150 g de brânză de vacă
  • 150 g de smântână
  • 100 g de unt
  • pătrunjel
  • 100 g de jambon
  • ceapă verde
  • 100 g de cașcaval.

Mod de preparare:

1. Cartofii se spală foarte bine și se așează într-o tavă, în hârtie de copt, apoi se bagă la cuptor preț de 1 oră, la temperatura de 200°C, până când devin moi și se rumenesc. 

2. După ce s-au copt, se scot din cuptor și se lasă la răcit. Ulterior, se taie pe jumătate și se scoate miezul, lăsând în interior o margine de aproximativ 1 – 1,5 cm. Jumătățile de cartofi se condimentează cu sare și piper și sunt gata pentru umplere. 

3. Ceapa, jambonul și pătrunjelul se mărtunțesc, apoi într-un bol sunt amestecate cu brânza dată pe răzătoare și cu untul tăiat în cubulețe mici. Nu uităm nici de miezul cartofilor, care se adaugă lângă celelalte ingrediente și sunt amestecată până când compoziția devine omogenă. 

4. Jumătățile pregătite anterior sunt umplute cu această compoziție, se așează din nou în tava cu hârtie de copt, deasupra cărora se rade cașcavalul.

5. Se bagă tava la cuptor, la aceeași temperatură de 200°C și se lasă la copt până capătă o crustă aurie și crocantă. Se pot servi drept garnitură sau separat, în funcție de preferințe. Poftă bună să ai!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Pasca FOTO Shutterstock jpg
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net