Rețete de post cu cartofi dulci. 3 preparate sănătoase și gustoase

Ultima actualizare:

Cartofii dulci sunt nu numai un aliment delicios, dar și unul care abundă în nutrienți și vitamine, de aceea postul este o perioadă excelentă pentru a consuma acest aliment. Click! îți prezintă câteva rețete cu cartofi dulci, care sunt ușor de preparat și de-o savoare unică.

Rețete de post cu cartofi dulci. 3 preparate sănătoase și gustoase
Rețete de post cu cartofi dulci. 3 preparate sănătoase și gustoase

Cartofii dulci vin într-o varietate de dimensiuni și culori - inclusiv portocaliu, alb și violet - și sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Merită de menționat că oferă o serie de beneficii pentru sănătate și sunt un aliment ușor de preparat și foarte delicios, tocmai potrivit pentru perioada postului. 

Citește și Chiftele din cartofi cu verdețuri. Mâncare aromată, rapidă și gustoasă

Cartofii dulci gătiți pot fi savurați cu sau fără piele și îi poți prepara fierți prăjiți sau la cuptor. Gustul lor ușor dulce se potrivește foarte bine cu o serie de condimente diferite, de aceea cartofii dulci pot fi savurați atât în ​​mâncăruri sărate, cât și dulci.

Pregătirea cartofilor dulci cu puțină grăsime, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline sau avocado, contribuie la absorbția de beta-caroten

Cartofii dulci gătiți au un conținut relativ ridicat de fibre, un cartof dulce de mărime medie care conține 3,8 grame. Astfel, datorită aportului de nutrienți și vitamine, această legumă nu ar trebuie să-ți lipsească din alimentație, mai ales atunci când ții post.

Cartofi dulci la cuptor

image

Cartofii dulci la cuptor sunt un fele de mâncare simplu de preparat, care necesită foarte puțin timp și doar câteva ingrediente. Ai nevoie desigur de cartofi dulci, ulei, un praf de făină și mirodenii. 

Ingrediente

  • 800 g cartofi dulci mici, cu coajă
  • 2 linguri ulei
  • 1 ½ linguri făină
  • ½ linguriţă fulgi de ardei iute, sau puțin ardei iute
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite
  • 1 praf de sare

Primul pas este să încingeți cuptorul la 200 de grade, iar în acest timp taie cartofii în felii groase de 1,5 cm și pune-le într-o cratiță mare în care torni niște apă rece. Fierbe cartofii până dau în clocot și mai ține-i la gătit trei minute la foc mic, apoi scurgi apa. Mai ține cartofii la fiert, amestecând la fiecare 30 de secunde. 

Scoate cartofii și așează-i într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Stropește-i cu puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline și lasă-i la răcit 10 minute.

Între timp amestecă făina cu fulgii de ardei iute, seminţele pisate de fenicul şi sarea într-un bol. Adaugă compoziția peste cartofi în timp ce amesteci. Așază cartofii în tavă într-un singur strat și pune-i la cuptor 40 de minute. Întoarce cartofii pe cealaltă parte după 20 de minute pentru a se rumeni uniform. 

Piure de cartofi dulci cu nuci pecan şi ceapă caramelizată

image

Acest preparat este o adevărată desfătare pentru papilele gustative, dar constituie și un fel de mâncare sănătos, nutritiv și benefic pentru siluetă. Iată cum îl poți prepara simplu și rapid. 

Ingrediente

  • două kilograme de cartofi dulci
  • o cană de nuci pecan
  • 200 ml de lapte din soia
  • o linguriţă de sare
  • un sfert de linguriţă cu salvie
  • trei cepe mari
  • o jumătate de avocado
  • două linguri de ulei de măsline

Începe prin a curăța ceapa sub formă de solzişori. Pune feliuțele într-o tigaie și caramelizează-le în unt şi în ulei la temperatura camerei.

Cartofii dulci se curăță și se spală, iar apoi trebuie copți la cuptor aproape o oră. După ce scoți cartofii din cuptor, bagă o tavă cu nuci de pecan la copt vreme de cinci minute.

Pasează cartofii dulci într-un blender cu lapte din soia sare, jumătate de avocado, nuci pecan şi salvie. La sfârșit, adaugă peste pireu ceapa caramelizată și salvie, notează clickpoftabuna.ro

Humus din cartofi dulci

image

Humusul din cartofi dulci este un preparat excelent, ce poate constitui o gustare plină de savoare, sau chiar o cină ușoară, dacă îl consumi cu două felii de pâine prăjită și legume  proaspete de sezon. Cea mai mare calitate a acestui preparat e că necesită extrem de puține ingrediente.

Citește și Desert de post din trei ingrediente, fără zahăr și făină

Ingrediente

  • 1 cartof dulce mare
  • 1 căţel usturoi
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri năut fiert
  • 1 lingură tahini
  • 1/2 lămâie sare si piper

Tot ce trebuie să faci este să tai cartofii dulci cubulețe și să-i pui într-o tavă. Adaugă peste cartofi două linguri de ulei, sarea și piperul. adaugă un praf de boia și amestecă bine, apoi bagă tava la cuptor la 200 de grade până cartofii devin moi. Năutul, tahini, usturoiul şi cartofii dulci se pun într-un blender până se obţine o pastă. Adaugă puțin suc de lămâie și servește humusul cu pâine prăjită. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net