Cele mai bune gogoși de post. Rețetă pampuște bucovinene

Pampuștele sunt printre cele mai delicioase preparate la care ne putem gândi și, cel mai important, au tot de ce avem noi nevoie: sunt de post, dar pot fi făcute și cu dulce, atunci când adăugăm ouă sau lapte în aluat. 

image

Chiar dacă ții post, nu trebuie să renunți la desertul tău preferat. Rețeta de gogoși de post, cunoscute și sub numele de pampuște bucovinene, vine în ajutorul tău pentru un plus de energie 

Originare din zona Bucovinei, gospodinele preferă să prepare acest tip de gogoși de post , ingredientul principal fiind cartoful fiert și frăgezimea acestuia și capacitatea de a lega aluatul și de a-i da consistență.

Pampuștele pot fi servite simple, pudrate cu zahăr sau chiar pot fi umplute cu brânză sau dulceață, în funcție de poftele celorlalți. Dar astăzi, o să ne concentrăm pe rețeta de post.

Iată rețeta rapidă tradițională pentru pampuștele bucovinene

400 grame făină 

1 praf sare

ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

coaja rasă de la 1 lămâie bio

200 ml de apă caldă

4 cartofi medii

25 grame drojdie

100 grame zahăr pudră

1 Se spală foarte bine cartofii și sunt puși la fiert într-un vas acoperit. După ce s-au înmuiat, îi cureți de coajă câtă vreme sunt încă calzi. Ulterior, treci cartofii prin mașina de tocat și îi încorporezi cu făină, drojdie dizolvată în apă călduță, sare și coaja de lămâie. Amestecați și frământați până obțineți un aluat potrivit de tare.

2 Vasul se acoperă cu un prosop curat și se lasă la crescut pentru o oră. Mai apoi, formezi cu mâinile umezite formele pentru gogoși, pe care le prăjești în ulei încins până ajung la culoarea perfectă sau până se rumenesc.

3 După ce le-ați prăjit, aveți grijă să le puneți pe un șervețel absorbant pentru a scăpa de surplusul de ulei nedorit de către pofticioși

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net