Poale-n brâu moldovenești. Rețeta tradițională

Cine nu a mâncat până acum poale-n brâu moldovenești sau brânzoaice, trebuie neapărat să le încerce măcar o dată. Rețeta este una simplă, iar rezultatul final vă va încânta cu siguranță papilele gustative!

Poale-n brâu
Poale-n brâu

Cu siguranță mulți dintre noi își amintesc de acest preparat simplu, dar foarte gustos, fiind unul dintre deserturile pe care multe dintre bunici obișnuiau să îl prepare, în special în zona Moldovei. Clickpoftăbună ne prezintă rețeta unuia dintre cele mai cunoscute deserturi din copilărie: poale-n brâu molodovenești sau brânzoaice, așa cum li se mai spune. 

Iată de ce ingrediente veți avea nevoie pentru a realiza opt porții: 

Pentru aluat veți avea nevoie de un kilogram de făină, 550 de mililitri de lapte, o lingură de zahăr, 50 de grame de drojdie proaspătă, sare. Pentru umplură trebuie să aveți la îndemână 600 de grame de brânză veche de oaie, două linguri de mălai, patru ouă, 200 de grame de smântână.

Mod de preparare

Amestecați făina proaspăt cernută cu sarea, drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi laptele cald. Frămânţi aluatul 5-6 minute şi lăsați la dospit până se dublează în volum. Amestecați brânza dată pe răzătoare cu ouăle şi smântâna. Când s-a omogenizat, adăugați mălaiul cernut. Acesta are rolul de a  absorbi lichidul în exces. El se va umfla şi nu se va simţi în plăcintă.

Întindeți o foaie din aluat. O împarţiți în pătrate cu latura de 12 cm şi puneți pe fiecare o lingură de umplutură de brânză. Strângeți marginile foii de aluat, unindu-le la mijloc. Aşezați plăcintele în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi le dați la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30-35 de minute, până se rumenesc.

Dacă doriți, puteți să presărați zahăr pudră după ce le scoateți din cuptor pentru a le oferi un plus de dulceață. Preparatul poate fi servit atât rece, cât și cald, conform rețetei Clickpoftabuna.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net