O rețetă gustoasă pe zi: Clătite japoneze
Rețeta gustoasă de azi este Clătite japoneze.
Ingrediente Clătite japoneze:
4 gălbenuşuri
50 ml lapte
20 ml ulei
80 g făină
½ linguriţă praf de copt
5 albuşuri
40 g zahăr pudră
esenţă de vanilie, după gust.
Mod de preparare Clătite japoneze:
Freci gălbenuşurile cu laptele şi uleiul 2 minute, apoi adaugi esenţă de vanilie, după gust. Freci cu telul până obţii o compoziţie cremoasă, care face bule la suprafaţă. Încorporezi făina şi praful de copt amesteci până obţii o cremă mai groasă, dar care curge de pe tel. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră. Încorporezi albuşurile treptat peste gălbenuşuri, amestecând cu mişcări uşoare. Ungi o tigaie antiaderentă cu câteva picături de ulei, pe care le întinzi uniform cu un prosop de hârtie, şi o aşezi pe foc mic. Pui compoziţia de clătite într-un poş şi formezi clătitele în tigaie, în interiorul unui inel metalic de inox (cu diametrul între 6 şi 10 cm). Acoperi tigaia cu un capac şi laşi 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte clătita. Repeţi operaţia până termini compoziţia. Serveşti clătitele cu dulceaţă, compot sau cu sosul preferat.