O rețetă gustoasă pe zi: Clătite japoneze

Ultima actualizare:

    Clătite japoneze
Clătite japoneze

Rețeta gustoasă de azi este Clătite japoneze.

Ingrediente Clătite japoneze: 

4 gălbenuşuri

50 ml lapte

20 ml ulei

80 g făină

½ linguriţă praf de copt

5 albuşuri

40 g zahăr pudră

esenţă de vanilie, după gust.

Mod de preparare Clătite japoneze:   

Freci gălbenuşurile cu laptele şi uleiul 2 minute, apoi adaugi esenţă de vanilie, după gust. Freci cu telul până obţii o compoziţie cremoasă, care face bule la suprafaţă. Încorporezi făina şi praful de copt amesteci până obţii o cremă mai groasă, dar care curge de pe tel. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră. Încorporezi albuşurile treptat peste gălbenuşuri, amestecând cu mişcări uşoare. Ungi o tigaie antiaderentă cu câteva picături de ulei, pe care le întinzi uniform cu un prosop de hârtie, şi o aşezi pe foc mic. Pui compoziţia de clătite într-un poş şi formezi clătitele în tigaie, în interiorul unui inel metalic de inox (cu diametrul între 6 şi 10 cm). Acoperi tigaia cu un capac şi laşi 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte clătita. Repeţi operaţia până termini compoziţia. Serveşti clătitele cu dulceaţă, compot sau cu sosul preferat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 5 11 august webp
zodii, foto shutterstock jpg
ciorbă cu legume de primăvară jpeg
Zodii, Shutterstock jpg
image png
image png
zodii, foto shutterstock jpg
corp vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net