Chiftele din cartofi cu verdețuri. Mâncare aromată, rapidă și gustoasă

Primăvara ne aduce diversitate în farfurie, iar verdețurile sunt un izvor de sănătate pentru organism, așa că profitați din plin de ele. Leurdă, lobodă, ștevie, spanac, urzici, ceapă și usturoi verde, toate pot fi integrate în rețete simple, delicioase și prietenoase cu silueta. Iată o rețetă cu cartofi și leurdă, care cu siguranță va deveni una dintre preferatele tale. 

Chiftele din cartofi cu verdețuri. Foto: Shutterstock
Chiftele din cartofi cu verdețuri. Foto: Shutterstock

Ingrediente pentru chiftele din cartofi cu verdeață

Pentru aceste chiftele din cartofi cu verdețuri, rețeta propusă de clickpoftabuna.ro, ai nevoie de patru cartofi medii, o legătură de ceapă verde, o legătură de leurdă (planta de primăvară, numită usturoi sălbatic), un ou, 40 de grame de făină, 100 grame cașcaval ras, o linguriță boia dulce, sare după gust, piper, ulei pentru prăjit și verdeața preferată, pentru decor.

Mod de preparare

Cureţi, speli şi razi cartofii pe o răzătoare medie. Îi scurgi bine şi îi pui într-un bol mai mare, unde adaugi ceapa verde şi leurda, tocate mărunt. Pui apoi făina, oul, caşcavalul ras, boiaua dulce, sarea şi piperul și amesteci bine compoziţia. Formezi chiftele pe care le turtești ușor cu palmele, încingi uleiul într-o tigaie antiaderentă și le pui la prăjit, la foc mediu. După ce sunt rumenite pe ambele părți, le scoți pe un șervet de hârtie, ca să scapi de excesul de ulei. Se pot servi cu un delicios sos tzatziki.

Vezi pe clickpoftabuna.ro mai multe rețete delicioase

Ce proprietăți are cartoful

Cartoful este antiseptic, antidiuretic, stimulează memoria, îndepărtează oboseala mentală şi redă organismului energia de care are nevoie. Cartoful este o sursă de vitamine (A, C, K şi complexul B) și de săruri minerale diverse (calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, potasiu, cupru), ceea ce îl face recomadat în bolile cardiovasculare. Cartoful alungă viermii intestinali, este pansament gastric, iar amidonul din cartofi este un minunat antiinflamator în afecțiunle digestive.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net