Ardei umpluţi cu brânză de burduf- Alina Bogdan
Ingrediente: 3 ardei kapia roşii, 350 g brânză de burduf, 2 linguri de smântână, o legătură mărar.
Mod de preparare: Într-un castron se sfărâmă brânza de burduf şi se amestecă cu 2 linguri de smântână.
Mărarul se spală bine, se toacă mărunt şi se adaugă la pasta de brânză. Ardeii se spală, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se umplu cu compoziţia de brânză. Se foloseşte o linguriţă cu codiţa lungă pentru a putea apăsa bine pasta. Ardeii umpluţi se introduc fiecare într-o pungă, se leagă cu un elastic şi se dau la frigider până a doua zi.
Se taie ardeii de la varf cu ajutorul unui cuţit ascuţit bine. Se şterge cuţitul pe o lavetă de bucătărie după fiecare felie tăiată.
Se aşează pe un platou pe un pat de salată verde. Contrastul de culori este foarte frumos şi gustul minunat.
Poftă bună!