Budincă de griş cu portocale
Avem pentru voi o rețetă super gustoasă de budincă de griș cu portocale. Curioși cum se prepară? Imediat vă dăm ingredientele și un truc util. Budinca de griș este mai bună și mai cremoasă dacă înlocuiești laptele de vacă cu lapte de cocos.
Budincile ies mai cremoase dacă alegi sortimentul de orez cu bobul rotund, colosal, care e mai mare. Grișul cu lapte va avea o aromă aparte dacă înainte de servire presari puțină scorțișoară măcinată sau 2-3 lingurițe de dulceață. Uite cum poți prepara budincă de griș cu portocale.
Ingrediente budincă de griș cu portocale
- 150 g griş,
- 1 l lapte,
- 100 g unt,
- 2 portocale,
- 6 ouă,
- 30-40 g fructoză,
- esenţă de vanilie,
- 1 praf de sare.
Mod de preparare budincă de griș cu portocale
Baţi albuşurile spumă tare, adăugând treptat jumătate din cantitatea de fructoză, sarea, o lingură de zeamă de portocale şi esenţa de vanilie. Adaugi grişul în ploaie, amestecând în continuare. Torni compoziţia într-un vas de yena uns cu unt şi dai la cuptorul încins. Între timp, pui laptele la fiert cu restul fructozeiâ şi cu o lingură cu esenţă de vanilie. După ce budinca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi 5 minute să se răcească şi apoi o răstorni pe un platou mai mare. Torni încet peste ea laptele fierbinte până ce acesta este complet absorbit. O servești cu frişcă şi felii de portocale.
Citește și