Caponata, singura rețetă de care ai nevoie pe finalul postului. Secretul pentru un preparat plin de arome intense
Caponata, rețeta care te va cuceri pe finalul postului și nu numai. Plină de legume și arome intense, această delicatesă a făcut furori pe internet. Este simplă, delicioasă și se prepară cât ai clipi.

Caponata, rețeta siciliană care te va da gata
Lista de ingrediente:
- 2 vinete
- o ceapă
- 2 tije de țelină
- un ardei gras roșu
- o conservă de roșii în suc propriu (aprox. 400 g)
- 40 g de măsline verzi (sau negre) fără sâmburi
- câteva capere (opțional)
- 2 linguri de oțet balsamic
- 2 linguri de zahăr
- sare și piper după gust
- frunze de busuioc proaspăt
- o linguriță de semințe de pin trase la tigaie
- opțional: pătrunjel proaspăt
Mod de pregătire
După cum spuneam, metoda de preparare este extrem de simplă, iar rezultatul va încânta orice pofticios.
„Tăiem vinetele cuburi mai mari și le punem la prăjit în ulei de măsline până când devin rumene și moi în interior (aproximativ 5-6 minute). Le scoatem pe o farfurie și continuăm cu restul legumelor: prăjim și ardeiul și îl scoatem și pe acesta. Continuăm cu ceapa, o lăsăm la rumenit pentru un minut, apoi punem și țelină.
Tăiem apoi roșiile. În extra-sezon preferăm roșiile la conservă care au fost conservate după ce s-au copt la soare. Continuăm cu busuiocul pentru mai multă aromă, oțet balsamic și puțin zahăr pentru a crea un sos dulce-acrișor. Lăsăm să fiarbă pentru câteva minute, apoi adăugăm și măslinele și caperele.
Încheiem cu vinetele prăjite și ardeiul. Condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm bine. Semințe de pin, busuioc extra sau pătrunjel... și mâncarea noastră este gata!
Rezultatul? O bunătate delicioasă... perfectă pentru orice moment al zilei. O lăsăm să se răcească și este gata de savurat. Caponata este perfectă că garnitură sau aperitiv, alături de pâine prăjită sau ca fel principal vegetarian”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok- Cosânzenele gătesc.