Cele patru alimente care te ajută să trăiești 100 de ani. Fac parte și dintr-o dietă populară
Cercetătorii au aflat ce alimente ne pot ajuta să trăim 100 de ani, sau chiar mai mult, dacă le consumăm zilnic. În același timp, specialiștii au identificat și altele care pot grăbi apariția bolilor și totodată moartea timpurie.

Dieta mediteraneană face parte de mult timp din stilul de viață al italienilor și spaniolilor care trăiesc o viață lungă și sănătoasă, fiind totodată și secretul ratelor scăzute de obezitate. Oamenii de știință din Spania au descoperit acum că patru alimente care fac parte din această dietă pot reduce riscul de moarte prematură.
Mănâncă zilnic aceste alimente dacă vrei să trăiești mult!
Experții din Madrid au dezvăluit, în cadrul Conferinței Anuale de Cardiologie a Societății Europene de Cardiologie, ce a avut loc la Milano, că fructele, lactatele, nucile și uleiurile nesaturate, precum uleiul de măsline, sunt cele mai importante pentru reducerea riscului de mortalitate, anunță cei de la „Daily Mail”. În schimb, consumul regulat de băuturi carbogazoase și produsele de patiserie cresc șansele de boală și implicit de moarte prematură.
Dieta mediteraneană presupune consumul zilnic de legume și fructe proaspete, în cantități mari, cereale integrale (precum orez brun, pâine integrală, ovăz etc., leguminoase (fasole, linte, năut), nuci și semințe, ulei de măsline (ca sursă principală de grăsime), pește și fructe de mare (de cel puțin 3 ori pe săptămână), lactate și iaurturi slabe, și vin roșu (ocazional și cu moderație).
Se crede că persoana cea mai în vârstă din lume este, în prezent, o călugăriță din Brazilia, pe nume Inah Canabarro Lucas, născută pe 8 iunie 1908, care are 116 ani, potrivit Guinness World Records. Titlul de cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată îi aparține francezei Jeanne Louise Calment, care s-a stins din viață la 122 de ani și 164 de zile, precizează publicația britanică.
