Câte ouă trebuie să pui la supa de găluște! Secretul pentru un preparat la fel ca la restaurant

Supa cu găluște e una dintre cele mai iubite rețete de la noi. Se face repede, e gustoasă, ușoară și merge în orice sezon. Fie că e iarnă și ai nevoie de ceva cald sau e vară și vrei ceva lejer, supa cu găluște e mereu o alegere bună. Totuși, chiar dacă pare o rețetă simplă, găluștele din griș pot da bătăi de cap. Unele ies tari, altele se destramă în supă. Secretul? Totul ține de proporții și câteva trucuri care fac diferența. Una dintre cele mai frecvente întrebări este: câte ouă se pun la găluște?

Secretul pentru cea mai bună supă!
Secretul pentru cea mai bună supă!

Câte ouă trebuie să pui pentru găluște pufoase

Răspunsul e mai simplu decât pare: un ou, două linguri de ulei și trei linguri de griș. Atât. Nu ai nevoie de praf de copt sau alte adaosuri. Important e ca oul să fie la temperatura camerei și să nu bați compoziția prea tare. O lași câteva minute să se odihnească, apoi treci la format găluștele.

Pentru asta, ai nevoie de două linguri. Cu una iei din compoziție, cu cealaltă „tai” gălușca direct în oala cu supă care fierbe ușor, la foc mic. Trucul e să înmoi lingurile în apă rece înainte, ca să nu se lipească. În timpul fierberii, găluștele își vor dubla volumul și, dacă ai respectat proporțiile, vor ieși moi și pufoase.

Se lasă la fiert cam 10 minute, fără să le deranjezi prea mult. La final, ar trebui să ai o supă clară, aromată și cu cele mai bune găluște, exact ca cele făcute de bunica.

Așa că data viitoare când te apuci de supă cu găluște, ține minte: nu e nevoie de complicăciuni, ci doar de puțină grijă și câteva secrete simple.

Rețetă simplă de supă cu găluște

Deși pare simplă la prima vedere, supa cu găluște poate fi o provocare pentru cei care nu cunosc micile trucuri care fac diferența. Găluștele trebuie să fie moi, pufoase, să plutească frumos în supă, nu să se lase la fund sau, mai rău, să se destrame. Iar una dintre cele mai frecvente întrebări este: câte ouă se pun, de fapt, la găluște? Răspunsul e simplu și testat de generații întregi de gospodine: un ou, două linguri de ulei și trei linguri de griș. Fără praf de copt, fără alte adaosuri. Compoziția trebuie amestecată ușor, fără să fie bătută prea tare, apoi lăsată să se odihnească puțin, cât să se umfle grișul și să capete consistența potrivită.

În timp ce compoziția se odihnește, legumele (morcov, păstârnac, țelină, ceapă și, eventual, un ardei gras) se curăță și se taie în bucăți potrivite, apoi se pun la călit câteva minute într-o oală cu puțin ulei. După ce încep să-și lase aroma, se adaugă apă și se lasă la fiert la foc mediu, până când legumele devin moi și supa capătă gust.

Când e timpul să formezi găluștele, ai nevoie doar de două linguri umezite în apă rece. Cu una iei din compoziție, cu cealaltă le împingi ușor în oala în care supa fierbe ușor. Găluștele se vor umfla la fierbere, așa că nu trebuie înghesuite, lasă-le spațiu să „respire”. Se lasă la fiert aproximativ 10-12 minute, la foc mic, fără să amesteci prea mult, ca să nu se rupă. La final, se adaugă pătrunjel verde tocat, pentru un plus de prospețime și culoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
zodii norocoase webp
visine prajitura istock jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
GIK 5009 3 jpg
perioada grea pentru zodii jpg
Consultatiile medicale la distanta Cum influenteaza ele relatia medic pacient jpg
Mihaela Bilic FOTO Facebook webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net