Cea mai bună mâncare de gutui cu carne
Ultima actualizare:
„Îmi plăcea cum spunea Dan Nicolescu : de la gutuie se mănâncădoar mirosul. Dar o tocană de pasăre sau de viţel, aromată cu gutui fragede, aurii-arămii, cu sos gros, iute-dulce-acrişor, măi să fie, îmi plouă în gură şi-mi diluează cerneala din calculator“, scria Radu Anton Roman în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, apărută la editura Paideia. Iată şi reţeta regretatului Radu Anton Roman pentru cea mai bună mâncare de gutui cu carne!
Cea mai bună mâncare de gutui cu carne – Ingrediente
100 g unt1 kg gutui2 linguri zahărsarepiper1 kg carne de pasăre (copane şi piept)1 lingură făină3 linguri vin alb sec25 ml rachiu de fructe250 ml supă de carne
Află cum se prepară mâncarea de gutui cu carne pe clickpoftabuna.ro!