Cel mai popular desert italian reinventat în România. Se prepară rapid și este ideal pentru masa de Crăciun

Cannoli, celebrul desert sicilian, cunoscut pentru cochilia crocantă și crema fină de ricotta, primește în România reinterpretări rapide și delicioase, adaptate ingredientelor locale și gusturilor autohtone. În locul tehnicilor elaborate, bucătarii români propun variante care se prepară ușor și rapid, păstrând contrastul clasic dintre exteriorul crocant și crema dulce din interior.

Cannoli, desertul italian cu gust unic / FOTO: Pixabay
Cannoli, desertul italian cu gust unic / FOTO: Pixabay

Rețeta rapidă de cannoli reinventat

Ingrediente pentru aluat (12-14 cannoli):

-200 g făină

-30 g zahăr

-30 g unt topit

-1 ou

-50 ml vin alb sau apă minerală

-un praf de sare

-ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru cremă:

-250 g brânză dulce de vaci sau ricotta

-50 g zahăr pudră

-50 g ciocolată neagră, tocată mărunt

-coajă rasă de portocală (opțional)

-esență de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea, se adaugă untul topit și oul, apoi se frământă până se obține un aluat elastic. Se adaugă treptat vinul alb sau apa minerală până aluatul devine neted și ușor de modelat. Aluatul se învelește în folie alimentară și se lasă să se odihnească aproximativ 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie subțire de 2-3 mm și se taie dreptunghiuri de aproximativ 8x10 cm. Fiecare dreptunghi se înfășoară în jurul unui tub metalic sau de lemn special pentru cannoli și se prăjește în ulei încins până devine aurie și crocantă. După prăjire, se scot pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei și se lasă să se răcească.

Pentru cremă, brânza dulce sau ricotta se mixează cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine cremoasă. Se adaugă ciocolata tocată și, opțional, coaja de portocală. Crema se introduce în cochiliile de aluat răcite, fie cu ajutorul unui poș, fie cu lingura.

Se poate decora cu zahăr pudră, nuci tocate sau ciocolată rasă deasupra și se servesc imediat. Această reinterpretare a cannoli-ului italian este perfectă pentru masa de Crăciun: rapid de preparat, elegantă și cu gust autentic, păstrând contrastul plăcut dintre crocant și cremos.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop solstitiul de iarna jpg
zodii, foto shutterstock jpg
2025 10 1761057272 36 png
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
zodii care au de platit o karma jpg
Zodii jpg
ulei, foto shutterstock jpg
zodie zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net