Chec aperitiv- Alina Bogdan
Ingrediente: 200 g făină, 5 ouă, 100 g măsline fără sâmburi (eu am avut 250 g măsline cu sâmburi), 200 g şuncă, 200 g telemea, 100 g caşcaval, 100 g ciuperci, 1 ardei kapia roşu, 100 ml lapte, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt.
Mod de preparare: Se taie bucăţele mici şunca, ciupercile, măslinele şi ardeiul kapia.
Caşcavalul şi telemeaua se dau pe răzătoarea mare.
Într-un bol se amestecă ouăle cu laptele şi uleiul. Se adaugă brânza şi se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt şi se cerne peste amestecul de ouă şi brânză. Se adaugă caşcavalul, şunca, măslinele, ciupercile, kapia, sarea şi piperul.
Se tapetează cu foaie de copt o formă de chec şi se toarnă compoziţia.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor se presară caşcaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.
După ce se răceşte se feliază uşor. Arată foarte bine pe un pat de salată verde sau alături de rondele de ardei roşu.
Poftă bună!