Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Minipavlova cu clementine
Câştigătoarea noastră se numeşte Violeta Postolache. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente: 5 albuşuri, 5 linguri zahăr pudră, 1 linguriţă oţet, 1 linguriţă amidon, 250 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ întăritor pentru frişcă, 3-4 clementine.
Mod de preparare: batem frişca până începe să se întărească, adăugăm pliculeţul de întăritor şi mai batem câteva secunde cât să se omogenizeze. Eu am folosit frişca lichidă Hulala şi nu a mai fost nevoie de zahăr, dacă folosiţi alt tip e posibil să fie nevoie.Batem albuşurile spumă până stau ferme şi apoi începem să adăugăm treptat zahărul pudră. Când compoziţia a devenit tare şi lucioasă adăugăm şi oţetul şi amidonul şi mai mixăm un minut. Cu pistolul de ornat am făcut mici cerculeţe în tava tapetată cu hârtie de copt. Unele cerculeţe le-am făcut plate căci vor reprezenta baza şi unele cu puţin vârf, ca o căciuliţă, căci le vom aşeza deasupra.Dăm la cuptor la foc mic, pe nivelul de sus şi cu uşa uşor întredeschisă. Bezelele trebuie să se usuce nu să se rumenească. Lăsăm să se răcească şi le aşezăm pe un platou pe cele plate apoi le ornăm cu frişcă. Apoi punem pe fiecare câteva feliuţe de clementine curăţate în prealabil de pieliţe. Aşezăm deasupra bezelele rămase. Poftă bună!