Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori - Paleuri cu ciocolată
Câştigătoarea noastră se numeşte Dana Tamaş. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente aluat:
200g unt la temperatura camerei, 200g zahăr pudră, 4 ouă, 300g făină, 1 linguriţa praf copt, esenţă vanilie;
Ingrediente cremă:
200g ciocolată cu lapte, 200ml frişcă lichidă, esenţă de rom; Dacă folosiţi ciocolată neagră cantităţile sunt: 150ml frişcă lichidă, 200g ciocolată neagră, esenţa rom;
Ingrediente glazură:
150g ciocolată cu lapte sau neagră;
Preparare Paleuri cu ciocolată:
Mixăm untul moale cu zahărul pudră până obţinem o pastă, pe urmă punem ouăle unul câte unul, după fiecare ou, mixăm bine până la omogenizare. Adăugăm vanilia şi la final făina împreună cu praful de copt, mixăm şi dăm compoziţia rezultată cca. 30minute la frigider. Punem aluatul scos de la frigider într-un pos şi şpriţăm bile la puţină distanţă între ele, deoarece se întind şi se pot lipi intre ele. Folosim o tavă mare tapetată cu hârtie de copt şi la cuptor le lăsăm cca. 10-15 minute atât cât să fie puţin rumene pe fund. Lăsăm cojile de paleuri la răcit şi ne ocupăm de cremă. Punem pe foc frişca lichidă şi când ajunge la punctul de fierbere, stingem focul şi adăugăm ciocolată ruptă bucăţele, adăugăm şi puţină esenţă de rom şi amestecăm până la omogenizare. Dăm crema obţinută la rece până se întăreşte, apoi o mixăm până devine pufoasă. Punem crema obţinuta într-un poş şi umplem fursecurile 2 câte 2. Pentru glazură: Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, dar atenţie să nu fie fierbinte. Punem ciocolata într-o pungă, o înţepăm într-un colţ cu o scobitoare şi glazurăm paleurile. Le aşezăm pe un platou şi dăm la frigider 1-2 ore până se întăresc.