De ce trebuie să păstrezi ceapa și usturoiul în pungi de hârtie găurite. Efectul este garantat
Ceapa și usturoiul sunt două dintre cele mai consumate și mai sănătoase alimente care sunt folosite de majoritatea gospodinelor și a marilor bucătari în prepararea celor mai gustoase mâncăruri. Totuși, dacă sunt păstrate pentru prea mult timp, ceapa și usturoiul tind să se strice, să fie afectate de mucegai, moment în care nu mai pot fi consumate.
Marii bucătari nu dețin trucuri și secrete doar în ceea ce privește arta culinară, ci cunosc mici strategii care îi ajută să păstreze legumele și alte alimente într-o formă optimă, pentru o lungă perioadă de timp.
Cum păstrăm ceapa și usturoiul pentru mai mult timp
Depozitate în cămară sau în bucătărie, multe gospodine tind să-și facă stocul de legume care pot fi păstrate mult timp, precum ceapă, usturoi, cartofi, morcovi etc.
Cea mai mare problemă o reprezintă însă faptul că ceapa și usturoiul se pot strica și nu mai pot fi consumate, după o perioadă bună de timp de păstrare.
Pentru a prelungi durata de viață a cepei și a usturoiului, păstrează aceste legume în pungi de hârtie găurite. Ele își vor păstra proprietățile mai mult timp și nu vor fi afectate de mucegai cel puțin câteva luni.
Ce se întâmplă dacă punem o ceapă la fiert în cartofii pentru piure?
O altă întrebuințare a cepei îi ajută pe bucătari să prepare cel mai gustos piure, unul dintre cele mai simple, dar gustoase preparate, care poate fi pregătit și de către cei fără experiență în bucătărie.
Maeștrii în arta culinară au grijă ca, ori de câte ori pregătesc un piure de cartofi, să adauge în legumele puse la fiert o ceapă. În timp ce aceasta fierbe alături de cartofi, în momentul în care este preparat piureul, va fi mult mai gustos și mai pufos, mai aerat.
De asemenea, pentru un plus de arome și savoare, poate fi folosită o cantitate mică de brânză, în funcție de gusturile și preferinețele fiecăruia dintre noi.