De ce trebuie să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle? Trucul e de un real ajutor și trebuie încercat
Pe lângă faptul că lămâia este unul dintre fructele cu un mare aport benefic asupra organismului, ea ar putea deveni cel mai bun aliat al tău în bucătărie și te ajută să rezolvi una dintre probleme des întâlnite atunci când fierbi ouăle. Iată despre ce este vorba.
A fierbe un ou pare fi cel mai simplu lucru de făcut în bucătărie, însă până și această activitate banală are câteva secrete. De exemplu, sigur nu știai că dacă adaugi suc de lămâie sau o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle te va ajuta să scapi de o mare problemă. Iată trucul care îți va face viața mai ușoară în bucătărie.
De ce pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle
Lămâia este un fruct ideal pentru a schimba gustul unei băuturi sau pentru a face rețete grozave, însă ea te poate ajuta cu o sarcină destul de obositoare. De multe ori se întâmplă ca, atunci când fierbem ouă, acestea să se spargă sau coaja lor să se crape în timpul fierberii, sau putem avea chiar surpriza ca atunci când le curățăm, coaja să se îndepărteze cu dificultate.
Însă, lămâia te va ajuta să scapi de aceste neplăceri! Tot ce trebuie să faci este să adaugi suc de lămâie sau o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Acest truc protejează coaja ouălor, care nu se va mai crăpa în timpul fierberii și ajută, de asemenea, la decojitul rapid și uniform al ouălor fierte.
Pune ouăle în apă rece cu sare și cu zeamă de lămâie, sau o felie de lămâie, și fierbe-le pe foc mediu. Atunci când apa a dat în clocot, lasă-le pe foc 3 minute dacă vrei să obții ouă cu gălbenușul moale, 4 minute dacă vrei ouă cu gălbenușul cleios. Totodată, dacă vrei ca ouăle fierte să aibă gălbenușul tare, după ce apa a dat în clocot, lasă-le la fiert între 5 și 6 minute.
De asemenea, un alt truc care te va ajuta la decojit este să freci cojile de ouă înainte de fierbere cu lămâie. Apoi le lași la fiert.