Ecleruri asortate - Voicu Anca Elena

29 septembrie 2016
image
Ecleruri asortate

Ingrediente:

Pentru ecleruri:

două pahare cu apă (aprox 600 ml în total);

un pahar cu ulei (aprox 300 ml);

1 linguriţă praf de copt;

1 vârf de cuţit de sare;

Un castron mare cu f─âin─â (aprox 380 g);

5 ou─â mari ÔÇô de la care folosim 3 g─âlbenu┼čuri ┼či 5 albu┼čuri.

Pentru crem─â:

Cele 2 g─âlbenu┼čuri r─âmase;

400 ml lapte;

2 linguri (cu vârf) făină;

3 linguri zah─âr;

50 g unt;

Seminţele de la o jumătate de păstaie de vanilie;

Câteva pătrăţele de ciocolată cu lapte (pentru crema de cacao).

Pentru glazur─â:

ciocolat─â cu lapte;

Mod de preparare:

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul ┼či un praf de sare. C├ónd fierbe apa d─âm de pe foc ┼či ad─âug─âm f─âin─â, praful de copt ├«mpreun─â cu un v├órf de cu┼úit de sare. Amestec─âm energic ┼či apoi l─âs─âm la r─âcit compozi┼úia 30 de minute.

Dup─â ce s-a r─âcit, putem adaug─â toate albu┼čurile + numai 3 g─âlbenu┼čuri, amestec├ónd continuu. Punem cu linguri┼ú─â sau cu ┼čpri┼úul ecleruri ├«ntr-o tav─â, pe foaie de copt, ┼či le umezim cu ap─â, pentru a nu se arde mo┼úurile eclerurilor.

D─âm la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dup─â aceea, scoatem tav─â din cuptor, ├«n┼úepam eclerurile cu grij─â, s─â ias─â aerul din ele ┼či s─â nu r─âm├ón─â crude ├«n─âuntru. Le mai d─âm la cuptor ├«nc─â 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se amestec─â cele 2 g─âlbenu┼čuri r─âmase ├«mpreun─â cu zah─ârul, semin┼úele de vanilie laptele ┼či f─âin─â ┼či se pune pe foc mic amestecul. Avem grij─â s─â amestec─âm bine, s─â nu se formeze cocoloa┼če (fierbe destul de repede). C├ónd ├«ncepe s─â se ├«ngroa┼če compozi┼úia, amestec─âm continuu cam un minut, apoi d─âm de pe foc, ad─âug─âm untul ┼či putem separ─â crema ├«n dou─â castronele (sau mai multe, ├«n func┼úie de c├óte creme dorim). O parte de crema o l─âs─âm simpl─â, iar ├«n cealalt─â ad─âug─âm c├óteva p─âtr─â┼úele de ciocolat─â cu lapte. Apoi l─âs─âm cremele la r─âcit. Dup─â ce se r─âcesc ┼či eclerurile, se face un orificiu mic ├«ntr-o parte, se curat─â, dac─â mai e cazul, de miezul din─âuntru ┼či le putem umple cu crema.

Glazur─â:

Se tope┼čte ciocolat─â la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metod─â, folosind o lum├ónare mic─â pe care o a┼čez sub vasul de por┼úelan. Am observat c─â ciocolat─â se tope┼čte ├«ncet ┼či r─âm├óne cremoasa ┼či lucioas─â. ├Än plus, r─âm├óne lichid─â mult timp, ea nu se ├«nt─âre┼čte c─â atunci c├ónd o topesc pe baie de abur. Se decoreaz─â eclerurile cu glazur─â de ciocolat─â, bomboane decorative. Poft─â Bun─â!

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu