Ecleruri asortate - Voicu Anca Elena

Ultima actualizare:

    Ecleruri asortate
Ecleruri asortate

Ingrediente:

Pentru ecleruri:

două pahare cu apă (aprox 600 ml în total);

un pahar cu ulei (aprox 300 ml);

1 linguriţă praf de copt;

1 vârf de cuţit de sare;

Un castron mare cu făină (aprox 380 g);

5 ouă mari – de la care folosim 3 gălbenuşuri şi 5 albuşuri.

Pentru cremă:

Cele 2 gălbenuşuri rămase;

400 ml lapte;

2 linguri (cu vârf) făină;

3 linguri zahăr;

50 g unt;

Seminţele de la o jumătate de păstaie de vanilie;

Câteva pătrăţele de ciocolată cu lapte (pentru crema de cacao).

Pentru glazură:

ciocolată cu lapte;

Mod de preparare:

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul şi un praf de sare. Când fierbe apa dăm de pe foc şi adăugăm făină, praful de copt împreună cu un vârf de cuţit de sare. Amestecăm energic şi apoi lăsăm la răcit compoziţia 30 de minute.

După ce s-a răcit, putem adaugă toate albuşurile + numai 3 gălbenuşuri, amestecând continuu. Punem cu linguriţă sau cu şpriţul ecleruri într-o tavă, pe foaie de copt, şi le umezim cu apă, pentru a nu se arde moţurile eclerurilor.

Dăm la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. După aceea, scoatem tavă din cuptor, înţepam eclerurile cu grijă, să iasă aerul din ele şi să nu rămână crude înăuntru. Le mai dăm la cuptor încă 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se amestecă cele 2 gălbenuşuri rămase împreună cu zahărul, seminţele de vanilie laptele şi făină şi se pune pe foc mic amestecul. Avem grijă să amestecăm bine, să nu se formeze cocoloaşe (fierbe destul de repede). Când începe să se îngroaşe compoziţia, amestecăm continuu cam un minut, apoi dăm de pe foc, adăugăm untul şi putem separă crema în două castronele (sau mai multe, în funcţie de câte creme dorim). O parte de crema o lăsăm simplă, iar în cealaltă adăugăm câteva pătrăţele de ciocolată cu lapte. Apoi lăsăm cremele la răcit. După ce se răcesc şi eclerurile, se face un orificiu mic într-o parte, se curată, dacă mai e cazul, de miezul dinăuntru şi le putem umple cu crema.

Glazură:

Se topeşte ciocolată la chocolate fondue, sau pe baie de abur. Eu prefer prin prima metodă, folosind o lumânare mică pe care o aşez sub vasul de porţelan. Am observat că ciocolată se topeşte încet şi rămâne cremoasa şi lucioasă. În plus, rămâne lichidă mult timp, ea nu se întăreşte că atunci când o topesc pe baie de abur. Se decorează eclerurile cu glazură de ciocolată, bomboane decorative. Poftă Bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
tiramisu dubai jpg
Iata top 6 lucruri de care ai nevoie intr un birou! jpg
titlu Sfaturi utile pentru întreținerea unui păr sănătos și strălucitor folosind produse de îngrijire corecte jpg
Organizezi o cina cu prietenii la tine acasa  Iata ce sa nu ti lipseasca! jpg
horoscop 3 august webp
prazoki1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net